14 maart 2010

Alonso wint GP van Bahrein

Fernando Alonso heeft gedaan wat hij moest doen, zijn eerste Grand Prix voor Ferrari winnen. Iedereen inclusief hijzelf wist dat het mogelijk was na de kwalificatie. Gisteren ging men een beetje twijfelen maar uiteindelijk wist Alonso de openings GP van het seizoen te winnen. Maar dat was nog niet alles, de pole position ging weliswaar zijn neus voorbij maar hij reed ook de snelste ronde.
Voor Alonso was het zijn 22ste overwinning in zijn carrière, zijn laatste stamt alweer uit 2008, de GP van Singapore (de eerste F1 nacht race).

Zijn teamgenoot, Felipe Massa liet zich door Alonso al in de tweede bocht passeren om daarna steeds in de kielzog van Alonso te blijven tot het einde van de race.
Voor Massa was dit de ultieme finish, zeker als je acht maanden geleden je laatste race (GP van Hongarije 2009) hebt gereden.

Podium GP Bahrein


Derde werd Lewis Hamilton die net als de Ferrari rijders eigenlijk profiteerden van de pech van Sebastian Vettel is alsnog op de vierde plaats eindigde voor beide Mercedes rijders, Nico Rosberg (5de) en Michael Schumacher (6de). Drie Duitsers op een rij.

Regerend wereldkampioen Jenson Button, kwam met zijn McLaren niet verder dan de 7de plaats om 6 magere punten te scoren. Ondanks een flinke rookpluim in de eerste bochten heeft hij wonder boven wonder de tweede Red Bull wagen het tot het einde uitgehouden en het lukte Mark Webber om alsnog op de 8ste plaats te eindigen.

Als laatste hebben Vitantonio Liuzzi en Rubens Barrichello punten gehaald, respectievelijk 2 punten voor Force India en 1 troostpuntje voor Williams. Force India en Liuzzi deden het erg goed en dit geeft een beetje aan dat het team nu tot het middenveld behoort en niet langer tot het achterveld.
Williams daarentegen heeft nog veel huiswerk te doen, en ik ben bang dat het Barrichello weer niet gaat lukken om wereldkampioen te worden met Williams.

Van de nieuwkomers deed vooral het Lotus team het niet slecht, zij kregen weliswaar geen punten maar wisten met beide wagens te finishen op de 15de en 17de plaats.
Terwijl het complete Virgin, Hispania en Sauber team waren uitgevallen gedurende de race.


Maar je moet niet vergeten dat dit de eerste GP van het seizoen was en dus nog niets zegt over het vervolg van het seizoen, die 19 Grands Prix lang is.
Pas in Spanje weten we wie er echt aan de leiding is en tegen de GP van Italie weten we ongeveer wie min of meer kans maakt op het wereldkampioenschap.


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: