06 maart 2010

Johnnie Walker


Whiskey merk Johnnie Walker, wie kent het niet? Vooral de F1 fans zullen hem erkennen als de sponsor van het F1 team, McLaren die sinds 2005 en zeker tot en met 2012 op de Engelse bolides te zien zal zijn. De whiskey producent koos om het F1 McLaren team te gaan sponsoren om hun eigen campagne voor verantwoord rijden te promoten. Het logo van Johnnie Walker is een wandelend mannetje, wil je daar achter komen dan moet je vooral goed naar onderstaand filmpje luisteren en je krijgt het antwoord zelf te horen.




Het verhaal wordt verteld door acteur, Robert Carlyle (die kennen we nog van de film, The Full Monty) wandelend door de Schotse Highlands die trouwens in één lange take is genomen.
Het vertelt de geschiedenis van een kleine winkelier die een grote multinational werd. Jaarlijks worden meer dan 16 miljoen flessen Johnnie Walker verkocht. Helaas dreigt de link van het legendarische whiskey merk, Johnnie Walker met de Schotse plaats Kilmarnock na ruim 189 jaar te worden verbroken. Moeder maatschappij Diageo heeft besloten om de vestiging in Kilmarnock in de loop van de komende twee jaar (2010-2011) te sluiten. Wat de plaatselijke bevolking betreft, is het laatste woord nog niet gesproken.

Hoe dan ook Johnnie Walker blijft een van mijn favoriete whiskey merken.



Johnnie Walker Labels

Anno 2009 brengt Johnnie Walker de volgende blends op de markt gebracht:

  • Red Label - Samengesteld uit ongeveer 35 graan- en malt whiskey's. Dit is het enige whiskey die special gepromoot wordt voor het mixen met andere dranken zoals cola.
  • Black Label - Een blend van wel 40 graan- en malt whiskey's, voorwaarde is een minimumleeftijd van 12 jaar.
  • Green Label - Een blend van slechts 15 uitsluitend malt whisky's, die allemaal minstens 15 jaar zijn.
  • Gold Label - Net als Green Label een blended malt van ongeveer 15 verschillende single malt whiskey's. Het recept ervan is gebaseerd op de aantekeningen van Alexander II. Voor deze blend worden een aantal 18 jaar oude single malts gebruikt en een aantal zeldzame 15 jaar oude single malt whiskey's.
  • Blue Label - Dit is de label, de Blue Label wordt samengesteld uit zeldzame whiskey's van bekende Schotse distilleerders. Sommige malt whiskey's hebben een leeftijd van 50 tot 60 jaar. De flessen worden genummerd en verkocht in een met zijde afgewerkte doos. De prijs mag er ook zijn. voor een Blue Label betaal je rond de 180 euro.

Nog een kleine aanvulling, het woord Whiskey of Whisky, de schrijfwijze ervan is afhankelijk van de herkomst van de drank. In Ierland en de Verenigde Staten schrijft men gewoonlijk whiskey (meervoud whiskeys), in Canada en Schotland whisky (meervoud whiskies). In het Nederlands is de schrijfwijze whisky (meervoud whisky's).
.
.
Bookmark and Share

Geen opmerkingen: