30 januari 2010

Presentatie McLaren MP4-25

Gisteren werd de nieuwe McLaren F1 bolide aan het publiek gepresenteerd, de MP4-25 is de type aanduiding voor de wagen van 2010. McLaren heeft naar eigen zeggen een erge "sophisticated car" moeten afleveren dit seizoen, niet alleen om te zorgen dat ze dit keer wederom een winnende wagen hebben gebouwd maar meer om goed materieel te geven aan hun eigen veeleisende wereldkampioenen te geven, namelijk aan Jenson Button en Lewis Hamilton.

McLaren MP4-25 (2010)


McLaren heeft nu als tegenstander zijn voormalige partner Mercedes als concurrent, al beweren beiden geen problemen met elkaar te hebben. McLaren heeft een slecht F1 seizoen achter de rug. Ze zijn weliswaar 3de in de constructeurskampioenschap geworden, maar met slechts 1 puntje voor Ferrari. Lewis Hamilton wist slechts twee races te winnen in Hongarije en Singapore. Uiteindelijk werd hij 5de in de coureurskampioenschap, ironisch ook slechts met 1 punt meer van Ferrari coureur Kimi Raikkonen.

Jenson Button & Lewis Hamilton


De 2de McLaren coureur, Heiki Kovalainen deed het ook slecht, hij werd slechts 12de in de coureurskampioenschap en met hetzelfde aantal punten als Ferrari coureur Felipe Massa. Alleen Felipe Massa heeft slechts 10 races gereden voordat hij zijn ongeluk kreeg in Hongarije terwijl Kovalainen het hele seizoen heeft gereden. Kortom een slecht seizoen voor McLaren diat ze gauw willen vergeten.

Net als Ferrari heeft ook McLaren iets gekopieerd van de Red Bull van 2009, zij hebben de motorcompartiment doorgetrokken tot en met de achtervleugel. Adrian Newey krijgt nu ook van McLaren een compliment voor zijn creativiteit maar goed Newey stond voor Red Bull op de payrol van McLaren.

Red Bull RB5 (2009)


De nieuwe McLaren MP4-25 is duidelijk een stuk langer dan zijn voorganger. Dat zagen we ook bij de nieuwe Ferrari. Dat komt omdat dit seizoen geen pitstops zijn om te tanken en daardoor moest de tankinhoud groter worden wat weer gevolgen heeft dat de wagens langer worden.
Het verschil kun je hieronder goed zien.

McLaren MP24-24 (2009) & MP4-25 (2010)


Hoe je het went of keert, McLaren heeft straks geen excuses meer, zij hebben twee wereldkampioenen in dienst en hopelijk een competitieve wagen voor 2010.
.




Bookmark and Share

Geen opmerkingen: