28 januari 2010

Presentatie Ferrari F10

Vandaag was het eindelijk zover, de nieuwe Ferrari F10 van Fernando Alonso en Felipe Massa is aan het publiek in Maranello gepresenteerd.

Ferrari F10 - 2010


Ferrari is het eerste F1 team dat zijn auto presenteert, Ferrari heeft de versie van 2010 omgedoopt in F10. Wat meteen opvalt is de neus van deze F10, zijn neus lijkt wel erg op de neus van de RB5 waar Red Bull zijn succes in 2009 aan te danken heeft.
Op zich een mooi compliment voor Adrian Newey, de ontwerper van de RB5.

Red Bull RB5 - 2009

Alle hoop is op de F10 gericht en dat heeft Ferrari hard nodig na het slechte seizoen van 2009, waar ze in de constructeurskampioenschap niet verder kwamen dan een 4de plaats.

Fernando Alonso & Felipe Massa

In het rijderskampioenschap was het nog droeviger gesteld met Ferrari in 2009. Kimi Raikkonen won slechts één race, namelijk de GP van België. Kimi werd slechts 6de aan het einde van het seizoen. Terwijl Felipe Massa mede door zijn ongeval niet verder kwam dan de 11de plaats.

Coureurs Ferrari F1 team

Maar Ferrari heeft nu Fernando Alonso en Felipe Massa. Zij moeten het team samen naar een hoger niveau brengen en veel bekers naar de "hongerige" Tifosi in Maranello slepen.

.





Bookmark and Share

Geen opmerkingen: