14 september 2008

GP van Italie

Vorige weekend was ik nog op Spa-Franchorchamps, samen met Angeleyes zijn we naar de GP van België geweest. En vandaag een week later kijk ik alleen naar de GP van Italië. En toch heb ik nog altijd het gevoel van, je mist de hele entourage van zo'n Grand Prix maar aan de andere kant mis ik vooral niet de files en het stress van alles eromheen.

Door het regen was de GP van Italië sowieso al bijzonder te noemen, gisteren had niet een titelkandidaat of andere bekende coureur de pole position te pakken maar de jongste van het hele veld namelijk, de Duitser Sebastian Vettel van het F1 team, Toro Roso.


Een prestatie van wereldformaat, want de Toro Roso is nou niet bepaald de snelste auto van het veld, ja de krachtbron is weliswaar een Ferrari motor maar hier gaat het meer om de baanomstandigheden, de afstelling van de wagen, de krachtbron en uiteraard de coureur.
En daarom had Vettel gisteren de pole position op zijn naam gezet.

Maar dat was niet alles, want nu is hij de jongst pole position houder ooit in de Formule 1.
De record stond eerder op naam van Alonso, maar niet meer sinds gisteren.

En vandaag reed Vettel onbedreigd naar de overwinning. En alweer heeft die jongen een record verbroken door de jongste Grand Prix winnaar te worden (ook dit record stond op naam van Alonso).
Een geweldig dag voor Sebastian Vettel, nu werd hij al de tweede Schumacher genoemd en na de GP van Italie zal dat alleen maar toenemen.
Maar wil je wel de tweede Schumacher worden?

Ik denk het niet, hij wil de eerste Vettel worden.

Sebastian Vettel - Winnaar GP van Italie 2008


Voor Fernando Alonso was het een slechte dag, hij verloor in een weekend twee records die op zijn naam stonden. Maar Alonso heeft voorlopig nog een record op zijn naam staan, namelijk de jongste wereldkampioen van de F1 geschiedenis.

In ieder geval was de race spannend te noemen, en dit keer vielen de kleiner teams meer in de picture dan de grote teams die altijd vooraan rijden en alle aandacht opeisen.


De volgende Grand Prix wordt in Singapore gereden, en dat wordt spectaculair ... althans dat hopen wij, de Formule 1 fans in hart en nieren.
Op 28 september wordt de eerste nachtelijke GP ooit in de F1 geschiedenis verreden op het stratencircuit in Singapore.
De tijd? Om 20:00 uur 's-avonds, Nederlandse tijd.


Tot de volgende keer ...

.

Geen opmerkingen: