28 september 2008

Finalmente Alonso!

Vandaag werd de eerste nachtelijk race in de geschiedenis van de formule 1 gereden. En ik moet bekennen dat dit smaakt naar meer. De verlichting van het circuit is weliswaar energieverspilling, zo'n 3.000.000 Watt vermogen ... maar aan de andere kant was de entourage bijzonder.

Alonso dankt de goden


Terug naar de race, eindelijk, eindelijk werd het feest voor de Fernando Alonso fans. De Spanjaard had de beste strategie van het veld en mede door zijn doorzettingsvermogen en de afstelling van zijn Renault is het mogelijk geweest om juist deze Grand Prix op zijn naam te zetten.
Hij heeft meteen ook geschiedenis geschreven door de eerste nachtrace ooit te winnen.

Alonso vertrok vanuit de 15de plaats maar door de crash van zijn teamgenoot Nelsinho Piquet die voor een Security Car situatie heeft gezorgd kwam hij aan de leiding doordat hij vlak ervoor al zijn pitstop had gemaakt. Maar Alonso had niet alleen geluk gehad, hij reed ook een foutloze race.
Ik zeg altijd, soms zit het mee, soms zit het tegen ... vandaag zat alles mee voor Alonso.

Een blije Alonso


Aan de ander kant lieten potentiƫle namen voor de zege, zoals Massa, Raikkonen en Hamilton het afweten. Massa ging goed van start maar zijn pitstop werd zijn grootste nachtmerrie toen hij de slang van zijn tankstation op sleeptouw nam a la Albers. Hiervoor kreeg Massa een drive-through en dat was het einde van zijn race, hij werd 13de en zonder punten.
Zijn wereldtitel aspiraties zijn nog niet over, hij maakt nog steeds een kans om de eerste Braziliaan te worden die de wereldtitel binnenhaalt, nadat Ayrton Senna dit voor het laatste deed in 1991.
Maar dan moet hij zijn best gaan doen in de laatste drie Grands Prix.

Raikkonen had het een stuk makkelijker dan zijn teamgenoot Massa, tot 4 ronden voor de eindstreep het noodlot toesloeg ... ineens raakte hij de muur en over was het zijn race. Voor Ferrari was Singapore een desilusie, beide coureurs puntloos en in het constructeurs kampioenschap staat het Ferrari team nu 1 punt achter aartsvijand McLaren.
Voor Raikkonen is het nu duidelijk, hij zal zijn wereldtitel niet prolongeren.

Hamilton kwam weer op het podium terecht met zijn 3de plaats en mag erg blij zijn dat hij nu zijn leiderspositie met 7 punten op zijn directe concurrent heeft weten te versterken.
Met nog drie Grands Prix te gaan ziet het erg goed uit voor hem dit seizoen, maar zoals in het vorige seizoen kan nog van alles fout gaan voor hem. Hoe dan ook, het wordt een gevecht tussen hem en Massa tot de laatste GP aan toe.

Erg knap was tevens de 2de plaats van Nico Rosberg in de Williams, een geweldige prestatie.
Ook de 4de plaats van Timo Glock was er eentje die niet onopgemerkt bleef en voor Toyota erg welkom was nadat Trulli het in de tweede Toyota moest opgeven,

Sebastian Vettel moest dit keer zich tevreden stellen met een 5de plaats en daar was hij ook erg blij mee. Jammer dat er niet meer in zat.

Nick Heidfeld werd 6de en was daarmee de vierde Duitser in de top 10 in Singapore.
Op de 7de plaats eindigde David Coulthard die bezig is aan zijn laatste seizoen en nog maar drie Grands Prix voor de boeg heeft voordat hij zijn helm aan de wilgen hangt.

En de laatste WK punt gaat naar Kazuki Nakajima in de tweede Williams, op zich een goede prestatie van de Japanner die zijn Engels nog niet onder de knie heeft maar wel keihard rijden kan.



De rest was op zijn zachts teleurstellend te noemen en hopelijk doen ze het beter in de volgende GP, de GP van Japan. In Japan zou het wel eens een regenrace kunnen worden, dus dat wordt weer spannend.
.

Geen opmerkingen: