02 september 2007

Eurovisie Dans Festival 2007

Europa heeft een nieuwe Eurovisie show erbij gekregen, namelijk het Eurovisie Dans Festival (Eurovision Dance Contest). Deze is voor de eerste keer in Londen georganiseeerd.

En gisterenavond tijdens het zappen, kwam ik het toevallig tegen ... eerlijk gezegd wist ik niet eens dat het op TV was.
Het Eurovisie Dans Festival bestaat uit 2 rondes (ik keek pas vanaf de 2de ronde). Tijdens de eerste ronde moeten de danskoppels een verplichte ballroomdans en in de tweede ronde een freestyledans uitvoeren. Na afloop van beide rondes kon de Europese bevolking haar stem uitbrengen. En zoals bij het Eurovisiesongfestival mag je niet op je eigen land stemmen.

Ook de punten verstrekking ging bijna zoals in het Eurovisiesongfestival, b.v. Spanje gaf aan Portugal 12 punten en vice versa ... hoezo vriendjespolitiek.

Hoe dan ook, sommige dansen waren erg leuk om te zien ... vooral Finland en Ierland waren in mijn optiek erg goed. Schandalig was het feit dat geen enkele land Zwitserland een puntje heeft gegeven waardoor de Zwitserse danspaar naar huis ging met 0 punten, zo slecht waren zij ook alweer niet ...

Uiteindelijk zou Finland de aller eerste editie gaan winnen en terecht! Leuk om te weten is dat Finland maar liefst 45 jaar heeft moeten wachten totdat ze op de Eurovisie songfestival haar eerste zege behaalde. Gelukkig konden de Finnen beter dansen dan zingen.

Het Finse danskoppel Jussi Väänänen & Katja Koukkula heeft met een rumba in de verplichte oefening en een paso doble in de vrije stijloefening de concurrentie uit vijftien andere landen naar huis gedanst.

De rumba werd gedanst op All In Love Is Fair van Carmen McRae.



Voor de vrijestijloefening bracht het duo een Paso Doble of The Unforgiven van Apocalyptica.




De Portugese uitzending.





De Nederlandse uitzending



Hierbij de uitslag


Geen opmerkingen: