29 september 2007

Hamilton pakt pole in Japan

Lewis Hamilton heeft het weer in de aller laatste rondje de pole position van Fernando Alonso afgepakt. Terwijl Alonso zijn tijd met 0,2 seconden had scherp gesteld in zijn laatste ronde, deed Hamilton precies hetzelfde en met 70 duizenden van een seconde (waar praten we eigenlijk over) pakt hij alsnog de pole position.
Voor Hamilton was dit zijn 4de pole uit zijn F1 carrière en rookie seizoen.

Voor Alonso moet dit natuurlijk als een mokkerslag aankomen, je doet je best en staat vanaf het begin voor deide Ferrari's en je eigen teammaat om vervolgens in de aller laatste ronde het loodje af te leggen ... dat moet vreselijk pijn doen bij de regerend tweevoudig wereldkampioen. Je zou bijna medelijden krijgen met de sympathieke Spanjaard die momenteel getijgerd wordt door zijn jonger teamgenoot die nu bezig is met zijn eerste F1 seizoen ... dat beloofd wat voor de toekomst.

Een toekomst die momenteel onzeker is voor Fernando Alonso.
Er wordt gespeculeerd dat Alonso een sabbatical jaar zou nemen volgende jaar, hij zou volgende jaar stoppen als hij dit seizoen voor de derde achtereenvolgende keer zijn titel zou prolongeren. Wie weet wat er zal gebeuren en als iemand het weet of de hef in handen heeft is Alonso himself!

Daarentegen is de toekomst van Lewis Hamilton veilig gesteld bij McLaren. En wat wil je? Een Britse coureur binnen een Britse team geniet uiteindelijk de voorkeur. McLaren wou een kampioen hebben en dus kozen voor Alonso maar wat zij niet wisten (althans niet meteen in zijn eerste seizoen) is dat zij zelf al een kampioen in huis hadden, namelijk Hamilton. Nota bene ook meteen de eerste gekleurde F1 coureur en straks ook de eerste gekleurde F1 wereldkampioen?


McLaren heeft weliswaar door de spionage affair de constructeurstitel verloren maar kwa publiciteit mogen de sponsors niet klagen, de coureurskampioenschap gaat tussen de McLaren coureurs onderling en Ferrari komt niet in de buurt om ze bedreigen. Trouwens alleen Kimi Raikkonen zou in theorie nog aansprak op de titel kunnen maken.

Nee, Ferrari moet zich tevreden stellen met een constructeurstitel die eigenlijk niet de waarde heeft die normaliter zou hebben ... ze hebben immers de titel naast de baan gewonnen.
En dat Ferrari tweede viool speelt was vandaag wederom duidelijk te zien, beide Ferrari's staan achter de McLaren's op de 3de en 4de plaats.

Op de 5de plaats vinden we de constant presterend Nick Heidfeld in de BMW terwijl zijn teammaat Robert Kubica niet verder kwam dan een teleurstellend 10de plaats.
Op de 6de plaats vinden we Nico Rosberg in de Williams, achtervolgd door een goed presterende Jenson Button op een 7de plaats die met zijn Honda eigenlijk een thuiswedstrijd rijdt in Japan.

En op de 8ste plaats vinden we de Australie Mark Webber in de Red Bull wagen.
Verrassend vinden we de derde Duitse coureur in de top 10, namelijk Seastian Vettel in de Toro Rosso op de 9de plaats. Zoals jullie weten is Toro Rosso het kleine broertje van het Red Bull team en het is leuk om beide heel dichtbij elkaar te zien.

De 11de plaats wordt ingevuld door Giancarlo Fisichella in de eerste Renault wagen, met daar achter op de 12de plaats de tweede Renault van Heikki Kovolainen. Dat belooft wat voor morgen ... de vraag is nu, wie van de twee zal in de punten eindigen?


Achter de Renault's vinden we de red Bull van David Coulthard (13de), de Toyota van Jarno Trulli (14de) , de Toro Rosso van Vitantonio Liuzzi (15de) en de laatste Toyota van Ralf Schumacher op de 16de plaats.
Op de 17de en 18de plaats vinden we teleurstellend twee F1 veteranen, namelijk Rubens Barrichello in de tweede Honda en Alexander Wurz in de tweede Williams.

En de laatste vier plaatsen wederom afwisselend door Super Aguri en Spijker ingevuld. Anthony Davidson in de Super Aguri (19de), Adrian Sutil in de Spijker (20de). De laatste plaatsen worden ingevuld door de beide Japanse coureurs, Takuma Sato in de tweede Super Aguri (21de) en Sakon Yamamoto in de tweede Spijker op de 22de plaats.

Op zijn zachtjes gezegd geen goede uitgangspositie voor de GP van Japan, die morgenochtend zeer vroeg zal worden verreden.

De F1 "die hards" staan morgen omstreeks 06:00 uur op en zullen de start om 06:30 uur LIVE zien en na vroegtijdig weten wie de GP van Japan heeft gewonnen. En mensen die de reclame van RTL 7 zat zijn, kijken uiteraard naar de Belgische sportzender Sporza om 06:15 uur.
De mensen die op zondag willen uitslapen kunnen dat gerust doen, op RTL7 is de herhaling van de race om 12:15 uur te zien. Waar en wanneer je ook kijkt, veel plezier voor morgen.

Ik zal morgen heel hard voor Alonso duimen ... hopelijk helpt het?

Geen opmerkingen: