23 september 2007

F1 Spionage Affair

Bijna vanaf het begin van het seizoen 2007 gaat de F1 wereld onder geboekt onder de spionage zaak tussen de F1 teams Ferrari & McLaren oftewel de dossier 'Stepneygate'.

'Stepneygate' is de naam die door de media is gegeven aan het spionageschandaal in de Formule 1 tussen Ferrari en McLaren. Nigel Stepney (Ferrari) heeft aan Mike Coughlan (McLaren) geheime informatie over de Ferrari wagen gegeven.

Uiteindelijk is McLaren schuldig gevonden en op deze manier heeft Ferrari zijn constructeurs kampioenschap naast de baan gewonnen.
Het blijft een rare zaak en sommige vinden de straf die Mclaren kreeg te licht terwijl anderen te hoog vinden. McLaren blijkt overigens nog steeds ontkennen dat ze schuldig zijn.
Aan de andere kant vindt Ferrari ook dat de coureurs van McLaren ook van het kampioenschap worden uitgesloten, dit zou overigens betekenen dat Ferrari zonder moeite beide titels te pakken zou krijgen.


De straf die McLaren van de FIA ontving was niet alleen alle punten kwijt raken in het constructeurs kampioenschap van 2007, maar ze kregen ook een boete van 100 miljoen dollar.

Nu zijn mensen erg creatief als gaat om een ernstig zaak te bespotten,sommige slagen er niet maar andere weer wel en dus vond ik het volgende op internet. Ik geef het toe dat het heel goed gemaakt is, zonder twijfel de inspiratiebron voor een goede film ... de poster is er al nu nog een regisseur vinden.

Vooral de recensie van Jackie Stewart over kimi Raikkonen is fenomenaal.
Dit is nou humor ...
geweldig!


Geen opmerkingen: