26 augustus 2007

Massa wint GP van Turkije

Nadat Felipe Massa gisteren de pole position had was het eigenlijk al een voorbode dat hij vandaag de GP van Turkije voor de tweede achtereenvolgende keer zou winnen.
En net als vorig jaar vertrok Massa van pole en won de race.

Door de overwinning van Felipe Massa in Turkije komt het aantal zeges op 3 stuks, eigenlijk hebben de 4 kandidaten voor de wereldtitel nu allemaal stuk voor stuk 3 GP's gewonnen. Dat zijn dus Lewis Hamilton (84 pt) en Fernando Alonso (79 pt) voor McLaren en Felipe Massa (69 pt) en Kimi Raikkonen (68 pt) voor Ferrari. En met nog 5 GP's te gaan kan een van de vier wereldkampioen worden, dus dat wordt spannend.

Ook bij de constructeurskampioenschap wordt het spannend tussen McLaren (148 pt) en Ferrari (137 pt), Ferrari is nu slechts 11 punten van McLaren. De derde plaats wordt ingenomen door BMW met 77 punten ... die zullen ook de derde plaats zonder gevaar behouden want de vierde plaats wordt ingenomen door Renault met slechts 36 punten.

Kimi Raikkonen werd tweede in de 2de Ferrari en zo scoorde Ferrari een 1-2. En de derde plaats was dit keer ook gereserveerd voor Hamilton, maar door een klapband ging het feest niet en daar heeft Fernando Alonso erg dankbaar gebruik van gemaakt. Alonso dus derde en op het podium, voor het wereldkampioenschap zeker spannend. Alonso begon de race met 7 punten achterstand op Hamilton maar vertrok uit Turkije met slechts 5 punten achterstand.
Voor Hamilton was het slechts de 2de keer dat hij niet op het podium kwam.


De race op zich was niet echt spannend te noemen, er werd bijna tot niet ingehaald en als er ingehaald werd dan was het door een pitstop en niet op de baan. Daarnaast vielen dit keer ook heel weing auto's af, om preces te zijn ... slechts eentje, namelijk de Red Bull wagen van Mark Webber in de 9de ronde.

Vierde werd Nick Heidfeld in de BMW, vijfde werd Lewis Hamilton in de McLaren en zesde werd Heikki Kovalainen in de Renault.
De laatste punten gingen naar Nico Rosberg in de Williams en Robert Kubica in de BMW.

Net buiten de punten viel Giancarlo Fisichella in de Renault en David Coulthard in de Red Bull maar beide vielen wel in de top 10. Toch knap van Renault om beide auto's in de top 10 te hebben. Alexander Wurz finishede de race in de elfde positie.

Met een ronde achterstand zouden de volgende heren finishen: Ralf Schumacher (Toyota), Jenson Button (Honda), Anthony Davidson (Super Aguri), Vitantonio Liuzzi (Toro Rosso), Jarno Trulli (Toyota), Rubens Barrichello (Honda), Takuma Sato (Super Aguri) en Sebastian Vettel (Toro Rosso).

Op twee rondes achterstand is Sakon Yamamoto in de Spijker gefinished en op 4 ronden achterstand is de 2de Spijker wagen gefinished met aan het stuur Andre Sutil.

De volgende race zal in Monza worden gehouden, de thuis GP van Ferrari ... ik verwacht dan ook een overwinning voor Ferrari. We zullen het zien!

Geen opmerkingen: