25 augustus 2007

Het verloren Labyrint

Het verloren Labyrint is een schitterend boek, een boek dat je meesleurt naar de middeleeuwse tijden ... de tijden van kastelen en ridders maar ook van Tempeliers en Katharen die in naam van de Kerk zijn uitgeroeid. Mensen romantiseren vaak de Middeleeuwen, eigenlijk alle tijden van de Romeinse tot aan de Tweede Wereldoorlog.

Maar eigenlijk waren alle deze tijden en zeker in
oorlogstijd nou niet bepaald de tijden waarin ik zou willen opgroeien ... toch ben ik ervan overtuigd dat welke tijd je ook zou nemen je altijd iets positiefs of negatiefs kunt vinden.

Terug naar het boek, als je eenmaal het begint te lezen dan wordt het een verslaving ... ik vond voornamelijk de passages in de Middeleeuwen leuker en spannender en ik wou soms dat het hele boek alleen over Carcassonne ging. Hoewel je in het boek niet alle details kon lezen, zag ik toch al die kleine details wel ... het was als een soort film tijdens het lezen.
Je fantasie slaat op hol en terwijl je leest maak je eigen film, daarom is het ook voor filmmakers zo moeilijk om een boek te verfilmen. Niets, maar dan ook niets kan op tegen de fantasie van een mens.


Maar wat gaat het boek uiteindelijk over?

Het boek gaat voornamelijk over drie verdwenen boeken, twee vrouwen en één geheim dat door het Labyrint verborgen wordt.

Tijdens archeologische opgravingen in 2005 in de Languedoc ontdekt Alice Tanner twee eeuwenoude skeletten in een tombe met een kwaadaardige sfeer. Op de wand is een labyrint gekerfd en bij een van de skeletten vindt ze een ring met hetzelfde labyrint. Het bange besef dringt tot Alice door dat ze iets verstoord heeft dat verborgen had moeten blijven. Wanneer ook de politie zich met de vondst bemoeit, besluit Alice om op eigen houtje naspeuringen te doen en stuit ze op zeer merkwaardige zaken...

Juli 1209: In Carcassonne aan de vooravond van de gruwelijke kruistocht tegen de katharen, krijgt Alais een mysterieus boek van haar vader, dat volgens zijn zeggen het geheim van de heilige graal herbergt. Terwijl Carcassonne door de legers hermetisch afgesloten is, moet Alais proberen om het geheim van het labyrint veilig te stellen, tegen elke prijs, hoe hoog ook... Verlies, intrige, geweld en passie bepalen voortaan haar leven terwijl ze vecht tegen de ongebroken boze kracht van haar tegenstanders. Tot het noodlot haar, net als Alice, naar dezelfde grot voert, waar alles beslist zal worden...

Geen opmerkingen: