25 augustus 2007

Massa op pole in Turkije

Na een vakantie van vier weken in Portugal en drie weken zomerstop van de F1 zelf was ik weer toe aan een F1 race, vandaag en zoals altijd op zaterdag de kwalificatie en morgen de race!

Natuurlijk had ik verwacht dat Fernando Alonso de pole zou pakken, na het fiasco in Hongarije ... waar hij de pole position had en het hem uiteindelijk weer afgepakt werd. Het werd hem afgepakt omdat hij volgens de FIA zijn teamgenoot Lewis Hamilton zou hebben verhinderd in de pitstraat.
Het incident werd vervolgens door de media flink opgeblazen en uiteindelijk waren de experts het ook niet met elkaar eens, de ene gaf de schuld aan Alonso, de ander aan Hamilton en weer een andere aan het McLaren team en met name Ron Dennis.


Voor Ron Dennis was dit al eens gebeurd, toen hij in de jaren 80 ook twee kemphanen in dienst had, namelijk Ayrton Senna en Alain Prost ... ik kan maar een conclusie trekken, hij heeft niets geleerd. En nu maakt hij hetzelfde weer mee.


Maar goed terug naar de kwalificatie in Turkije, het zag er naar uit dat Kimi Raikkonen dit keer de pole zou pakken ... maar uiteindelijk was het Filipe Massa die de pole in de aller laatste rondje zou rijden, achtervolgd door de wereldkampioenschap leider Lewis Hamilton. En Hamilton begint langzamerhand (met nog slechts 6 races te gaan) in zijn titel kansen te geloven en dus reed hij de McLaren naar de tweede plaats.


Raikkonen moest zich tevreden houden met een derde plaats. En op de vierde plaats vinden we Alonso ... niet zo zeer de beste plek voor morgen en dus ben ik benieuwd of hij het tempo van beide Ferrari's en zijn teamgenoot kan bijhouden. Het zal niet eenvoudig worden morgen en met een achterstand van 7 punten in het wereldkampioenschap in gedachten wordt het alleen maar extra zwaar. Hoe dan ook, Alonso moet morgen zijn hoofd koel houden maar met de hitte in Turkije momenteel zal dat ook een heel opgave worden.

Op een vijfde en zesde plek vinden we weer beide BMW's, eerst die van Robert Kubica gevolgd door die van Nick Heidfeld ... beide inmiddels ook een contract voor volgende seizoen op zak en dat is weer extra motivatie.

Op de zevende plek vinden de Renault van Heikki Kovolainen en op de achtste plek vinden we Nico Rosberg in de Williams. De eerste Toyota vinden we op de negende plek, namelijk die van Jarno Trulli gevolgd door Giancarlo Fisichella in de 2de Renault ... en net in de top 10.

Op de elfde plaats vinden we Anthony Davidson in de eerste Super Aguri ... een geweldige prestatie want de 2de Super Aguri vinden we op de 19de plek, gereden door Takuma Sato.
Daarna volgen beide Red Bull wagens (Mark Webber en David Coulthard) met daarachter beide Honda's (Rubens Barrichello en Jenson Button) die het slechter doen dan de Super Aguri's, die ook voorzien zijn van een Honda krachtbron.

Op de 16de plek vinden we de 2de Williams van Alex Wurz, hopelijk doet hij het morgen in de race beter, want in de kwalificaties kan hij niet imponeren.
Op de 17de plaats vinden we de eerste Toro Rosso met Vitantonio Liuzzi aan het stuur, gevolgd door Ralf Schumacher in de 2de Toyota.

En op de 20ste plek vinden de Duitse talent na Schumacher, namelijk Sebastian Vettel in de 2de Toro Rosso. Maar ja, talent of geen talent als je geen goeie auto hebt dan kun je ook weinig laten zien.

En zoals het hele seizoen ook het geval was, vinden we beide Spijkers op de twee laatste plaatsen terug, namelijk die van Andre Sutil en Sakon Yamamoto. Tja, Albers rijdt niet meer bij Spijker en dus hebben ze daar de ene kamikaze piloot vervangen voor een andere.

Geen opmerkingen: