25 augustus 2007

Belgisch maïslabyrint

Wij gaan vaak naar België toe, vooral naar de Ardennen ... maar ook de stad Antwerpen is bij ons erg geliefd. Soms doen we zelfs boodschappen in Antwerpen, bij Carrefour en daar kun je zelfs lekker eten en een stuk goedkoper dan b.v. La Place of zelfs McDonalds.

Maar in België is natuurlijk meer te vinden, b.v. een heuse Belgisch maïslabyrint.

Het maïsseizoen komt eraan. De maïs op de akkers wordt snel hoger. Net als de afgelopen tien jaar wordt er ook dit jaar weer een tijdelijk labyrint gecreëerd in een maïsveld in Barvaux, vlakbij Durbuy, het kleinste stadje van België in de Ardennen.

Meer dan 900.000 maïskorrels die vorig jaar zijn gezaaid, groeien op dit moment in Barvaux uit tot een reuzendoolhof. Elk jaar is er een ander thema en verandert dus ook de plattegrond van de ingezaaide doolhof.

Komedianten in de doolhof zorgen elk jaar weer voor een nieuw avontuur voor jong en oud. Een spannende geschiedenis, personages en uitdagingen vormen de leidraad voor de bezoeker tijdens zijn of haar zoektocht naar de uitgang. Tussen de hoge hagen van maïs, die soms wel tot 2,5 meter hoog kunnen zijn, vinden bezoekers dit jaar kobolds, trollen, heksen en weerwolven, bekend uit lokale sprookjes en legenden.

De doolhof in Barvaux is de gehele maand augustus dagelijks geopend en in september in het weekend. Voor kinderen tussen 3 en 8 jaar oud is er een speciaal Labyrint voor Kleintjes. De toegangsprijs voor de reuzendoolhof bedraagt 8 euro, voor kinderen tot 1,5 meter lengte 6 euro en voor kinderen tot 3 jaar is de toegang gratis.

Kijk voor meer informatie op www.labyrinthe.be

of bel naar 0900 202 01 07.

Geen opmerkingen: