06 oktober 2010

Porsche F1 comeback in 2011?



Het zou zomaar kunnen dat Porsche al in het volgende F1 seizoen, 2011 zijn comeback in de F1 maakt. Dit omdat Volkswagen graag in de F1 wil rijden, maar dan wel onder het merk, Porsche uit Stuttgart (waarvan VW eigenaar is).

Volkswagen heeft al geprobeerd om het F1 team, Hispania over te nemen, maar men heeft nog een tweede optie, namelijk STR (de tweede team van Red Bull eigenaar, Dietrich Mateschitz.

Porsche heeft in de jaren 1958 - 1964 al eerder in de F1 gereden, als constructeur heeft Porsche meegedaan aan 31 Grands Prix. Porsche heeft slechts één pole en overwinning behaald in 1962 (GP van Frankrijk) met Dan Gurney en in totaal vijf podiums.

Dan Gurney - GP van Frankrijk 1962


Pas in 1991 kwam Porsche weer in de F1, maar nu als motorleverancier van het F1 team Footwork, echt lang heeft hun avontuur niet geduurd, want al na vier Grands Prix stopte Porsche ermee.
De rijders waren destijds Michele Alboreto en Alex Caffi, waarvan Caffi zich geen enkele keer wist te kwalificeren en na vier GP's vervangen werd door Stefan Johansson.
In juni werden de Porsche motoren (na de GP van Monaco) vervangen door Cosworth (geprepareerd door Hart) vervangen.

Hopelijk is de geplande comeback een langer leven beschoren?


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: