23 oktober 2010

Sebastian Vettel op pole in Zuid-Korea

Het is Sebastian Vettel weer gelukt om in de geschiedenis boeken van de F1 te komen, want hij is de eerste F1 coureur die een pole liet noteren op het nieuwe Zuid-Koreaans F1 circuit.
Hij was slechts 0,25 seconden sneller dan zijn teamgenoot, Mark Webber die de leiding heeft in het kampioenschap. Voor Vettel was het de negende pole van het seizoen.

Mark Webber heeft de tweede plaats laten noteren en zit dus goed vooraan, op de eerste startrij voor de aller eerste GP van Zuid-Korea. Kortom weer twee Red Bull wagens op de eerste rij.
Wat het constructeurskampioenschap
betreft heeft Red Bull de beker stevig in handen en langzamerhand komt het rijderskampioenschap ook in zicht of dit nu Mark Webber of Sebastian Vettel wordt. Dat Red Bull de snelste wagen van het veld heeft, is geen twijfel meer want als je 14 poles in 17 GP's hebt veroverd dan is dat duidelijk.

Maar vergeet Fernando Alonso niet die het kwalificatie podium in Zuid-Korea heeft gecompleteerd. Hij en Ferrari zijn momenteel de tegenstanders van Red Bull en zou best voor een verrassing kunnen zorgen mochten de Red Bull ergens in de fout gaan. Want als twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen.
Het zag er goed uit voor Alonso, maar Red Bull wist zijn feestje vandaag te verpesten en dat belooft wat voor morgen.

V.l.n.r Mark Webber, Sebastian Vettel en Fernando Alonso


Dit seizoen hebben we hetzelfde podium (Vettel - Webber - Alonso) al vier keer eerder meegemaakt en vandaag dus voor de vijfde keer. In de voorgaande edities heeft Webber twee keer de GP gewonnen (GP Engeland en Hongarije), Button ook twee keer (GP van Australiƫ en China).
Ben erg benieuwd of Vettel en Alonso morgen een kans maken, volgens de statistieken maakt Webber de meeste kans van de drie.

Op de vierde plaats vinden we Lewis Hamilton die volgens eigen zeggen nog steeds kans maakt op de titel, maar nog een foutje zoals in de voorgaande GP's en zijn sprookje zal in Zuid-Korea tot een einde komen.

En dan zien we Nico Rosberg op de vijfde plaats met de Mercedes wagen en wederom is Nico weer Schumacher te snel geweest.

Op de zesde plaats komen we de tweede Ferrari tegen van Felipe Massa en hij kan niet tevreden zijn met zijn plekje, maar goed het had erger gekund. Zijn taak is om Alonso te helpen en het ziet er niet naar uit dat hij dit werkelijk ook wil doen.

Als zevende komen we Jenson Button tegen in de tweede McLaren wagen die het morgen moet hebben van het eventueel uitvallen van de concurrentie.

Op de achtste plaats zien we Robert Kubica in zijn Renault wagen en de derde wagen in de top tien die wordt aangedreven door een Renault krachtbron.

Michael Schumacher komen we tegen op de negende plaats, ver achter zijn teamgenoot Rosberg terwijl hij in dezelfde Mercedes wagen rondrijdt maar zijn prestaties niet kan evenaren.

En als laatste in de top tien vinden we de enige Williams wagen van Rubens Barrichello die zijn teamgenoot slechts 0,142 seconden te snel was geweest.

Het belooft morgen een spannende GP te worden.



Bookmark and Share

Geen opmerkingen: