10 oktober 2010

Sebastian Vettel op pole in Japan

Zaterdag thuisgebleven om de herhaling van de kwalificatie voor de GP van Japan op TV te kijken, omdat ik dacht dat de kwalificatie al achter de rug was, had bewust mijn PC niet aangezet om de spanning niet te verpesten.

En wat zag ik, regen kwam met "bakken" naar beneden, het circuit was veranderd in een waterparadijs waar zelfs een bootje mee met de stroming het asfalt op kon. Zie onderstaande foto van het bootje van Mark Webber. Aangezien je toch niet kunt rijden dan zoek je ergens ontspanning, ik moet zeggen dat zijn ontwerp: twee blikjes Red Bull drank, een paar Japanse eetstokjes, wat elastiek en een of ander blaadje, voortreffelijk is.

Mark Webber en zijn boot ontwerp


Om een lang verhaal kort te maken, de kwalificatie werd wegens zware regenval verplaatst naar de zondagochtend 10:00 uur lokale tijd terwijl de race om 15:00 uur lokale tijd zal worden gehouden.
Dat betekent dat er slechts 5 uur tussen kwalificatie en race zitten, volgens mij is dit nooit eerder gebeurd in de formule 1 geschiedenis.

De top drie bestond dit keer weer uit de twee Red Bull rijders geflankeerd door Lewis Hamilton.
Uiteindelijk ging de pole position naar Sebastian Vettel toe, die iets meer dan 0,068 seconden sneller was dan zijn teamgenoot, Mark Webber. Net zoals in 2009 zal wederom Vettel vanuit pole vertrekken.

De tweede startplaats is dan voor Webber en op de derde plaats vinden we Hamilton die op zijn beurt iets meer dan 0,316 seconden langzamer was dan Webber. Maar Hamilton zou hoe dan ook vijf plaatsen achterin de grid worden geplaatst en zou vanaf de achtste plaats vertrekken, alvast een tegenvaller voor McLaren en Hamilton, dit alles omdat zijn versnellingsbak vervangen moest worden.

V.l.n.r. Mark Webber, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton


Verrassend genoeg zien we geen Ferrari op de vierde startplaats maar een Renault, die van Robert Kubica. Vorig jaar kwam Fernando Alonso niet verder dan een 16de startplaats in de toenmalige Renault wagen.

Op de vijfde plaats vinden we eindelijk Alonso en zijn Ferrari die slechts 0,121 seconden langzamer was de Renault. Dus dat wordt spannend tijdens de race.

De tweede McLaren rijder, Jenson Button start vanaf de zesde plaats, maar hoe dan ook voor zijn teamgenoot van start zal gaan. Een meevaller voor Button.

En wederom vinden we Nico Rosberg voor Michael Schumacher staan, Rosberg zal starten vanaf de zevende plaats terwijl Schumacher genoegen moet nemen met de tiende startplaats.

Op de plaatsen acht en negen hebben zich beide Williams wagens tussen de Mercedes wagens weten te nestelen, respectievelijk Rubens Barrichello en Nico Hulkenberg. En zo hebben drie Duitsers de laatste vier plaatsen van de top 10 in handen.

De kwalificatie heb ik niet LIVE gezien, maar de race wel ...



Bookmark and Share

Geen opmerkingen: