03 april 2010

Kwalificatie GP van Maleisië

V.l.n.r. Nico Rosberg, Mark Webber en Sebastian Vettel


De kwalificatie van Maleisië heeft voor een paar verrassingen maar ook teleurstellingen gezorgd.

De eerste verrassing was om de mindere namen in de top 10 te zien terwijl de kanshebbers voor het kampioenschap zelfs niet eens te vinden waren in de top 15?
Wat dachten jullie van Nico Hulkenberg (5de in de Williams), Kamui Kobayashi (9de in de Sauber) en Vitantonio Liuzzi (10de in de Force India). Voor Force India was het een geweldige kwalificatie om beide auto's in de top 10 te hebben. De tweede Force India auto van Adrian Sutil stond zelfs op de 4de plaats. En wat dachten jullie van vier Duitsers in de top 5?

Verrassend was ook het feit dat voor de derde achtereenvolgende GP wederom een Red Bull op pole stond, dit keer niet Vettel maar Mark Webber, wat Webber niet lukte in zijn eigen thuisland GP afgelopen weekend was wel gelukt in Maleisië.
Gaat morgen eindelijk Red Bull een race winnen? En wie gaat de eerste GP zege geven aan Red Bull, Vettel of Webber?


Zo vond ik de tweede verrassing van Maleisië het feit dat Nico Rosberg met zijn Mercedes vanaf de eerste startrij vertrok (naast de pole houder) terwijl zijn teamgenoot Michael Schumacher niet verder kwam dan de 8ste plaats en dus vanaf de vierde startrij zal vertrekken. Voor Rosberg was dit de derde achtereenvolgende keer dat hij Schumacher in de kwalificatie verguist en dat gaat Schumacher niet "in de koude kleren zitten". 3-0 voor Rosberg vs Schumacher.

Om de top 3 compleet te maken, vinden we Sebastian Vettel met de 2de Red Bull auto, helaas voor hem dit keer niet op pole zoals de voorgaande Grands Prix maar op derde plaats in zijn derde GP van het seizoen.

En nu de teleurstellingen van Maleisië, ongetwijfeld de startplaats van beide Ferrari's, Felipe Massa (tweede in het kampioenschap) zal vertrekken vanaf de 21ste plaats. Ook zijn teamgenoot Fernando Alonso (leider in het kampioenschap) heeft het niet veel beter kunnen doen, hij vertrekt morgen vanaf de 19de plaats. Al met al een ramp voor beide Ferrari coureurs en voor Ferrari.
Op de 17de plaats vinden we Jenson Button (McLaren) terwijl zijn teamgenoot, Lewis Hamilton niet verder kwam dan een 20ste startplaats. Dit alles werd door de regen veroorzaakt maar hoe dan ook het blijft een teleurstelling voor iedereen.

Het belooft morgen een spannend race te worden.
.
Bookmark and Share

Geen opmerkingen: