17 april 2010

Kwalificatie GP van China

De kwalificatie voor de GP van China is alweer lang achter de rug als jullie dit lezen. En voor de derde keer in vier kwalificaties staat Sebastian Vettel op pole position. Dat is en blijft een top prestatie van de jonge Duitser. Net als in Australië staan beide Red Bull wagens wederom op de eerste startrij, een zogenaamde "double lockdown".
Op de tweede startplaats vinden we de Australiër, Mark Webber in de 2de Red Bull wagen en op de derde startplaats vinden we de Spanjaard, Fernando Alonso in de Ferrari.
Eigenlijk is de top 3 precies gelijk aan die van de kwalificatie in Australië.

V.l.n.r. Mark Webber, Sebastian Vettel en Fernando Alonso


Verrassend vinden we de Duitser, Nico Rosberg op de vierde startplaats met de Mercedes wagen. Achter hem start de Engelsman, Jenson Button in zijn McLaren en naast hem staat zijn land- en teamgenoot, Lewis Hamilton in de tweede McLaren. De McLaren's zijn favoriet voor de zege morgen, dus dat wordt spannend.

Op de 7de startplaats vinden we de Braziliaan, Felipe Massa in de tweede Ferrari die dit keer wederom niet met Alonso mee kon komen. Voor Alonso is dit de derde kwalificatie podium van het seizoen, alleen in Maleisië viel hij buiten het podium. Een teleurstellend resultaat voor hem en Ferrari, eigenlijk door een fout in de laatste bocht heeft Massa een betere positie vergooid. Voor Massa was het de derde keer dat hij buiten het podium viel. Hopelijk gaat het morgen beter met hem tijdens de race.

Naast Massa vinden we de Pool, Robert Kubica op de 8ste startplaats in de Franse Renault wagen.
En op de 9de plaats vinden we de Duitser, Michael Schumacher in de tweede Mercedes wagen. Voor Schumacher een pijnlijk situatie, hij zakt steeds verder terug tijdens de kwalificatie.
Waar de afstand in de eerste twee kwalificaties nog klein was, zien we nu in de laatste twee kwalificaties de afstand onderling alleen maar toenemen. In de eerste twee GP's startte Schumacher nog van de 7de plaats, in de derde GP was dat vanaf de 8ste terwijl zijn teamgenoot hem voorblijft en de kwalificatie stand onderling is nu al 4-0 in het nadeel van Schumacher.

Op de 10de startplaats en dus de laatste van de top 10, vinden we wederom de Duitser Adrian Sutil in zijn Force India, ik vind het een prestatie van zowel de Sutil als van Force India.

Maar goed er zijn maar twee teams die beide wagens tot nu toe in alle kwalificaties in de top 10 gestaan hebben, namelijk Red en Bull en Mercedes.

Morgen tijdens de GP van China wordt kou en zelfs regen verwacht, we zullen zien. Om 09:00 uur Nederlandse tijd op RTL 7 begint de Grote Prijs van China.

Veel kijkplezier!
.

Bookmark and Share

Geen opmerkingen: