04 april 2010

Vettel wint GP van Maleisië

De GP van Maleisië heeft de "kaarten" weer flink door elkaar geschud. Na twee keer op pole gestaan te hebben en twee keer de race te hebben geleid maar alsnog niet gewonnen, is het nu wel Sebastian Vettel gelukt om de GP van Maleisië 2010 op zijn naam te schrijven.
Vettel was zo blij dat hij een vreugde sprong maakt, de jacht naar de titel is geopend en de concurrentie is gewaarschuwd ... als Vettel geen pech heeft en zijn Red Bull auto blijft het doen dan kan hij meer races winnen dan verliezen.

Maar het feest voor Red Bull was allemaal compleet toen Mark Webber tweede werd. Voor Red Bull was een 1-2 de ultieme prestatie voor het team die sinds eind 2009 aan een opmars is begonnen tegen de gevestigde orde van F1 teams. Momenteel behoren Red Bull, Ferrari en McLaren tot de top 3 teams.

Voor de Formule 1 is het goed om na drie GP's eveneens drie verschillende winnaars te hebben, Vettel is de derde na Fernando Alonso en Jenson Button. Of dit toeval is moet aan het eind van het seizoen nog blijken, maar de eerste twee winnaars zijn wereldkampioenen. Wordt Sebastian Vettel de derde kampioen?

Vettel's vreugde sprong


Op de derde plaats is Nico Rosberg (Mercedes) geëindigd, niet alleen voor hem maar ook voor Mercedes een mooie prestatie. Het was tevens zijn eerste podium van zijn carrière. Hij deed het in ieder geval beter dan zijn teamgenoot, Michael Schumacher die na 9 rondes uitviel. Tja, Schumacher's comeback verloopt niet echt soepeltjes.
Als we goed naar het podium van gisteren kijken dan zien we dat de volgorde tegen de klok in is veranderd, op zich een merkwaardige gebeurtenis of slechts toeval?

V.l.n.r. Mark Webber, Sebastian Vettel en Nico Rosberg


Robert Kubica wist op de vierde plaats te finishen en zo waardevolle punten voor het Renault F1 team te scoren. Op de vijfde plaats is Adrian Sutil met de Force India geëindigd, zeker niet slecht als je weet dat achter hem coureurs zoals Lewis Hamilton (6de), Felipe Massa (7de) en Jenson Button (8ste) zijn gefinisht.

Grappig om te vermelden is dat zowel Sutil, Hamilton en Kovalainen in Maleisie allemaal hun 55ste GP reden terwijl Button achter zijn naam de 175ste GP kon noteren.

Op de 9de en 10de plaats vinden we respectievelijk twee jonge "wolven" Jaime Alguersuari en Nico Hulkenberg en die hun eerste punten van het seizoen wisten te scoren.
En zo zijn er weer vier Duitsers in de top 10 geëindigd, wat zal Michael Schumacher balen als een stekker.

Pechvogel in Maleise was ongetwijfeld Ferrari rijder, Fernando Alonso die twee ronde voor het einde in een inhaalpoging op Button zijn motor met een enorme rookpluim opblies en zo de leiding in het kampioenschap aan zijn teamgenoot, Felipe Massa overdroeg.



Wat is het stand van de coureurs na drie Grands Prix?

Felipe Massa 39
Fernando Alonso 37
Sebastian Vettel 37
Jenson Button 35
Nico Rosberg 35
Lewis Hamilton 31
Robert Kubica 30
Mark Webber 24
Adrian Sutil 10
MichaelSchumacher 9
Vitantonio Liuzzi 8
Rubens Barrichello 5
Jaime Alguersuari 2
Nico Hulkenberg 1

Van de 24 coureurs hebben tot op heden, 14 stuks weten te scoren, de overige 10 stuks hebben nog geen punt kunnen scoren.

En wat is het stand bij de teams na drie Grands Prix?

Ferrari 76
McLaren 76
Red Bull 61
Mercedes 44
Renault 30
Force India 18
Williams 6
Toro Rosso 2
Sauber 0
Lotus 0
Hispani 0
Virgin 0


De volgende GP wordt verreden in China, op 18 april om 09:00 uur.
.

Geen opmerkingen: