15 juni 2007

Le Mans 2007


Zaterdag om 15:00 uur gaat de 75ste Le Mans race van start met op pole position de Peugeot 908 HDi, gereden door Stephane Sarrazin, Sebastien Bourdais en Pedro Lamy (mijn landgenoot).
Het was een strijd tussen Peugeot en Audi dit jaar, daarom vinden we de eerste Audi dan ook op de tweede plaats. Verrassend vinden we alweer een Peugeot op de derde plaats met daar achter de 2de en 3de Audi. In de tweede Peugeot rijdt mijn favoriete voormalig F1 coureur, de Canadese Jacques Villeneuve.
Het wordt een strijd tussen de Peugeot en Audi diesel racemonsters.

Dit jaar doen weer een aantal Nederlanders mee. Het team Racing For Holland gereden door Jan Lammers, David Hart en Jeroen Bleekemolen start vanaf de 9de plek.
Dit jaar rijdt weer de Spyker Squadron, echter dit jaar rijdt slechts een Nederlander erin, namelijk Mike Hezemans. De Spijkers vertrekken vanaf de 47ste en 49ste plaats.
De andere twee Nederlanders vinden we bij Aston Martin, hierin rijden Peter Kox en Jos Menten. Zij vertrekken vanaf de 24ste en 34ste plek.
De laatste Nederlander, Michael Vergers rijdt bij Barazi Epsilon. Hij vertrekt vanaf de 20ste plek.

Morgen wordt het zeker een spannende race, ook wordt regen verwacht en dat zal zorgen voor de nodige sensatie en chaos. Zondag om 15.00 uur weten we wie de 75ste editie van Le Mans heeft gewonnen.

Geen opmerkingen: