17 juni 2007

Hamilton wint GP van USA


Vanaf het begin van de race was het duidelijk dat het gevecht om de overwinning zou gaan tussen de twee McLaren-coureurs.

Binnen een week heeft Lewis Hamilton twee keer pole position gepakt en twee GP zeges behaald, eentje vorige zondag in Canada en vandaag in de USA. Bovendien heb je als debutant je eigen teammaat en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso voor de tweede achtereenvolgende keer verslagen.

Fernando Alonso moest zich tevreden stellen met een tweede plaats maar moest toezien hoe Hamilton nu een voorsprong van maar liefst 10 punten op hem heeft. En geloof me dat doet erg zeer bij de huidige regerend F1 wereldkampioen.

Felipe Massa reed vervolgens zijn Ferrari naar de derde plaats en kwam zo weer op het podium terug na zijn afwezigheid in Canada.

Zijn teamgenoot, Kimi Raikkonen kwam niet verder dan een vierde plaats en ook hij kan de verwachtingen van zijn fans niet waar maken.

Merkwaardig is het feit dat zowel Alonso als Raikkonen sneller leken dan hun teamgenoten maar er niet voorbij kwamen.

Wederom was Heikki Kovalainen een van de sterren van de race. Hij reed een goede race en reed zelfs kortstondig aan de leiding en scoorde een mooie vijfde plaats.

Jarno Trulli reed zich naar een mooie zesde plaats in de enige overgebleven Toyota.
Terwijl de zevende plaats naar Mark Webber in de Red Bull wagen ging.

Het laatste puntje werd gescoord door de Duitser Sebastien Vettel, de 19-jarige debutant reed de BMW naar een achtste plaats en liet zo zijn visitekaartje achter.

Bij Spijker was het wederom Adrian Sutil die zich in het kijker reed. Uiteindelijk moest Sutil genoegen nemen met een veertiende plaats. Christijan Albers had het veel moeilijker in de race en ging zelfs kortstondig van de baan om vervolgens als vijftiende te eindigen in een kleurloze wedstrijd.

Geen opmerkingen: