17 juni 2007

Audi wint Le Mans


Zoals verwacht zou de strijd tussen Audi en Peugeot gaan, het is uiteindelijk Audi gelukt om wederom de Le Mans te winnen en nog wel tijdens de 75 editie van Le Mans.
Het was overigens voor de tweede maal op rij dat Audi nr. 1 (de met diesel aangedreven R10) gewonnen heeft met dezelfde team, namelijk met Frank Biela, Marco Werner en Emanuele Pirro. Voor Audi was dit de zevende Le Mans overwinning in acht deelnames, ze werden alleen in 2003 door Bentley verslagen.

En tweede werd de Peugeot nr. 8 (de wagen die pole position had gereden) met achter de stuur Pedro Lamy, Stephane Sarrazin en Sebastien Bourdais.

En op de derde plaats is geƫindigd, de wagen de Pescarolo Sport nr. 16met die gereden werd door Emmanuel Collard, Jean-Christophe Bouillon en Romain Dumas.

Racing for Holland wagen nr. 14 gereden door Jan Lammers, Jeroen Bleekemolen en David Hart) kwam niet verder dan een 25ste plaats. Beste Nederlander was Peter Kox in de Aston Martin Racing nr. 007 die op een mooie negende plaats is geƫindigd. Met Tomas Enge en Johnny Herbert werd Kox vierde in de LMGT1-klasse, die werd gewonnen door Aston Martin Racing nr. 009 (David Brabham, Rickard Rydell en Darren Turner). Debutant Jos Menten (Team Modena nr. 59) werd 17de algemeen en tiende in de LMGT1-klasse.

Geen opmerkingen: