06 juni 2010

Parachutespringen op Texel

Gisteren zijn we met het hele gezin naar het eiland Texel geweest. Patrick onze zoon was onlangs 20 jaar geworden en heeft gisteren zijn eerste "tandem" parachutesprong gedaan.

We vertrokken best vroeg uit huis om omstreeks 10 uur op Texel te zijn, maar het weer was prachtig dus dat maakte de reis en de boot overtocht een stuk aangenamer. Ook voor het parachutespringen was het uitstekend weer. De sprong van Patrick was omstreeks 11:00 uur, hieronder twee foto's.

Onderweg naar het vliegtuig

Onderweg naar moeder aarde


Op het vliegveld was het tevens goed vertoeven, naast de picknick tafels die langs de zijkant van het vliegveld lagen opgesteld, had je ook een heuse terras, helaas was de bediening minder enthousiast dan je zou verwachten .... jammer.

Picknick tafels bij het vliegveld


Er waren ook veel particuliere vliegtuigen, van alle maten en soorten tot zweefvliegtuigen enzovoort .... leuk om naar te kijken terwijl ze gingen en kwamen. Voor die vliegers was net of ze de auto namen en daarna parkeerden.

Particulier vliegtuig gesponsord door Fortis


Indrukwekkend was de grootste eenmotorige dubbeldekker ter wereld, de Antonov 2 Colt, hij is op Texel gestationeerd. Een belevenis om zoiets van dichtbij te kunnen zien.

Antonov 2 Colt


Parachutespringen kun je samen met een instructeur (tandem) doen of solo, maar voor het laatste moet je wel een "wing" hebben. Opvallend was dat bijna alle instructeurs Engelsen waren, meestal ex-paramilitairen die al meer dan 5000 sprongen achter hun naam hadden.

Solo parachutesprong


Hoewel de veiligheid heel hoog in het vaandel staat en de parachutes door enkel en alleen gecertificeerde medewerkers worden gevouwen kwam het gisteren voor dat de parachute van een solo springer niet open ging en hij gebruik moest maken van zijn reserve parachute. Gelukkig hebben een heleboel mensen op het vliegveld dit incident niets eens opgemerkt en dat is maar goed ook, want als je zoiets ziet gebeuren en je moet daarna zelf springen dan krijg je het letterlijk "Spaans benauwd".

Parachute vouwen


Na de parachutesprong nog even een ritje gemaakt door Texel om de schaapjes, paarden en koeien te bekijken op de diverse weilanden en niet te vergeten de natuur op Texel.

Vuurtoren op Texel


Al met al was het een geslaagde dag, één dagje Texel leek wel een lang weekend.
.

Bookmark and Share

Geen opmerkingen: