13 juni 2010

Hamilton wint de GP van Canada

De GP van Canada was zoals voorspeld leuk om naar te kijken, niet alleen door de verschillende leiders maar zeker door het aantal duels die hebben plaatsgevonden ... er werd flink geknokt voor iedere plaats in de top 10 en niet alleen tussen de teams onderling maar ook binnen een team.

Uiteindelijk won Lewis Hamilton in de McLaren zijn twee achtereenvolgende race en daardoor is hij nu de nieuwe leider in het WK. Voor Hamilton was het ook speciaal omdat hij hier in 2007 zijn eerste pole position en zijn eerste F1 zege behaalde, het was tevens zijn 60ste GP.

Tweede werd Jenson Button in de tweede McLaren en zorgt hiermee dat hij tweede blijft in het WK. Ook Button had iets te vieren, namelijk zijn 180ste GP.
Voor McLaren was het de derde keer dat ze dit seizoen een 1-2 hadden gehaald en hierdoor de leiding in de constructeurs WK stevig in handen hebben. Voorlopig heeft McLaren alle titels in handen maar voor hoelang?

Op de derde plaats en dus op het podium vinden we eindelijk weer eens Fernando Alonso en zijn Ferrari. In de laatste twee GP's was Alonso ver van een podiumplaats verwijderd. Maar Ferrari heeft nog veel huiswerk te doen willen ze McLaren het leven zuur maken. En het feit dat we een Ferrari tussen beide McLaren's en Red Bull's zien staan, heeft meer te maken met de rijkunsten van Alonso dan met de snelheid van de Ferrari zelf op dit moment.

V.l.n.r. Jenson Button, Lewis Hamilton en Fernando Alonso


Op de 4de en 5de plaats vinden we beide Red Bulls met respectievelijk Sebastian Vettel en Mark Webber aan het stuur en met bijna 40 seconden achterstand op Hamilton. Echter de grootste verliezer hier is Mark Webber die zijn leiderschap in het WK is kwijgeraakt en nu op een 3de plaats staat.

Verrassend vinden we op de 6de plaats, Nico Rosberg in de Mercedes, mede hierdoor stijgt hij twee plaatsen in de WK rangschikking.
Zijn teamgenoot, Michael Schumacher zou buiten de top 10, puntloos eindigen. Het gaat van kwaad tot erger met de oude wereldkampioen.

Op de 7de plaats vinden we Robert Kubica in de Renault, op zich ook een prestatie van de pool om voor de zevende keer in de punten weten te finishen en hij hierdoor ook zijn 7de plaats in het WK weet te behouden. Verder heeft hij Canada zijn aller eerste snelste ronde gereden.

Voor de tweede keer dit seizoen weet ook Sebastien Buemi in de punten te finishen met de Toro Rosso, ook de kleinere teams pikken soms een graantje mee. Maar ook hij heeft iets te vieren, hij reed zijn 25ste GP.

Vervolgens vinden we op de 9de en 10de plaats beide Force-India wagens met respectievelijk Vitantonio Liuzi en Adrian Sutil die in Canada zijn meerdere in Liuzzi zowel in de kwalificatie als in de race moest herkennen. Ook Sutil had iets te vieren vandaag, zijn 60ste GP.
Momenteel heeft Force-India zijn 6de plaats in de constructeurs WK ook stevig in handen.



De volgende GP is over twee weken, de GP van Europa wordt dan in Valencia -Spanje verreden.


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: