26 juni 2010

Kwalificatie GP van Europa

De GP van Europa wordt in de Spaanse stad Valencia gehouden, het traject is een echte stratencircuit met veel water er omheen, zeg maar een "mini kopie" Monaco, alleen zonder het beroemde casino, de dure winkels, flats, villa's enzovoort. Maar gebrek aan jachten hebben ze in Valencia niet, de ene na de andere mooie jacht is in de haven te vinden.

Jachten langs het circuit van Valencia


De kwalificatie van de GP van Europa is de verwachte comeback van de Red Bulls geworden, beide auto's staan weer op plek 1 en 2 terwijl bij Ferrari men nog lang niet de Red Bulls aankan laat staan de Mclaren's.

De top 3 is in wezen dezelfde als die in Canada, alleen in een andere volgorde. In Valencia zien we Sebastian Vettel op pole position, Mark Webber op de tweede en Lewis Hamilton op de derde plaats.

V.l.n.r. Mark Webber, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton


Op de vierde plaats vinden de Ferrari van Fernando Alonso, die in eigen land graag de pole position had gewild, maar hij was niet snel genoeg. Achter hem vinden zijn teamgenoot, Felipe Massa in de tweede Ferrari.

Als zesde is de Renault van Robert Kubica geëindigd, terwijl Jenson Button in de tweede McLaren van de zevende plaats start zal gaan.

Sinds de GP van Maleisie hadden beide WIlliams auto's niet meer in de top 10 gestaan, maar in Valencia vinden we beide auto's in de top 10, op de achtste en negende plaats respectievelijk
Nico Hulkenberg en Rubens Barrichello.

En op de tiende plaats vinden we de tweede Renault van Vitaly Petrov, die in mijn ogen de beste rookie van het seizoen is.

Tot morgen, het wordt weer een mooie Grand Prix!


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: