12 juni 2010

Kwalificatie GP van Canada

De kwalificatie van de GP van Canada heeft een omslag binnen de teams laten laten zien, wellicht is dit te wijden aan de karakteristieken van het circuit of sommige teams hebben aardig ingelopen en anderen zijn weer teruggezakt. Want in de F1 is technologisch "stil blijven", dodelijk voor de ontwikkeling van de auto en team prestaties.

McLaren heeft duidelijk het gat met de Red Bulls behoorlijk dichtgemaakt, zodanig dat het Lewis Hamilton gelukt was om voor het eerst dit seizoen de pole position van de Red Bull af te pakken.
Maar goed de Red Bulls zijn nog altijd beiden in de top 3 te vinden, in Canada op plaats 2 en 3.
Is dit het begin van het einde van de Red Bulls dominantie?


V.l.n.r. Mark Webber, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel


Voor Ferrari staan de zaken er minder rooskleurig voor, Fernando Alonso komt in Canada niet verder dan een 4de plaats en dat is niet genoeg voor de titelaspiraties van de Spanjaard.

Op de 5de plaats vinden we Jenson Button in de 2de McLaren en zal zeker gedacht hebben: "Waarom sta ik niet op pole?".

Op de 6de plaats vinden we wat mij betreft de verrassing van Canada, namelijk Vitantonio Liuzzi in de
Force-India die een Ferrari en beide Renaults achter zich heeft gelaten. Ik vind het een super prestatie van Liuzzi en van Force-India die hun beste F1 prestaties dit seizoen beleven.

Maar voor de teammaat van Alonso, Felipe Massa was het ook "huilen met de pet op". Massa heeft deze week nog zijn contract met Ferrari tot 2012 verlengd. Dus tot 2012 blijft het huidige Ferrari duo samen. Maar erg gelukkig was hij niet in Canada, want met een Ferrari op plaats 7 is geen prestatie.
Maar goed ten opzichte van de prestaties in Turkije is Ferrari vooruitgegaan maar niet ver genoeg om de Red Bulls en McLaren's bij te houden.

Op de 8ste plaats vinden we de Renault van Robert Kubica, in Turkije deden beide Renaults het erg goed maar hier Canada waren ze te langzaam en slechts een wagen heeft de top 10 gehaald.

En de tweede Force-India van Adrian Sutil vinden we op een 9de plaats, voor beide Mercedes, Williams wagens en de rest van het veld. Een mooie prestatie van het team om wederom twee wagens in de top 10 te hebben.

Op de 10de plaats en net in de top 10 vinden we Nico Rosberg in de Mercedes wagen. Zijn teammaat Michael Schumacher zakt steeds dieper weg en kon in Canada niet verder komen dan een zeer teleurstellende 13de plaats. Voor hem extra pijnlijk, zeker nadat zijn vroegere teamgenoot, Rubens Barrichello voor hem staat en allemaal omdat de jonge Duitser Nico Hulkenberg net voor hem kwam in de laatste fase van de kwalificatie. Oftewel beide Williams wagen hebben zich tussen Mercedes genesteld. In ieder geval, Schumacher gelooft niet meer in de wereldtitel.


Morgen staat een spannende race in het verschiet, Het gaat tussen McLaren en Red Bull maar kan Ferrari zich ook mengen in het gevecht om de overwinning?


Bookmark and Share

Geen opmerkingen: