18 mei 2010

Schumacher weer in de fout


Michael Schumacher en zijn partner in crime hebben wel eens een huzarenstukje geprobeerd in Monaco, nu niet tijdens de kwalificatie zoals in 2006 maar aan het eind van de race in Monaco.

In 2006 parkeerde Schumacher zijn Ferrari zodat Alonso hem de pole position niet kon afnemen, want door zijn actie ontstond een gele vlag situatie en dan kun je onmogelijk een snelle ronde rijden.
Maar de FIA dacht er anders over en Alonso kreeg de pole toegewezen en Schumacher mocht vanaf de laatste plaats starten.

Nu anno 2010 heeft Schumacher Alonso in de aller laatste ronde ingehaald in de hoop nog een plaatsje hoger op te komen, helaas voor hem heeft de FIA hem bestraft met een 20 seconden straftijd. Hierdoor wil Schumacher en zijn team Mercedes buiten de punten en hij werd zelfs 12de gekwalificeerd.

Maar goed, het ging alweer over geval Schumacher-Alonso, wat wil je Schumacher moest in 2005 en 2006 zijn meerdere herkennen en dat heeft duidelijk zijn sporen nagelaten.
Leuk om te weten is dat Schumacher in 1994 tijdens de laatste GP van het seizoen zijn directe concurrent voor de titel moedwillig heeft geramd met zijn Benetton, slachtoffer hiervan werd Damon Hill in de Williams die hierdoor het wereldkampioenschap verloor.
Nu 16 jaar mag Damon Hill als race stewart meebeslissen over het geval Schuamcher-Alonso in Monaco, wat een toeval.

Volgens de FIA moest de race onder de safetycar eindigen, maar in de aller laatste ronde mag de safetycar naar binnen, tegelijkertijd mag dan ook niet meer ingehaald al geven de groene lichten aan dat de safetycar binnen is. Maar Brawn en Schumacher dachten nog tot de finishlijn te mogen racen.

Schumacher is zich van geen kwaad bewust, net als zijn teammanager, Ross Brawn. Mercedes is de wijze van de drie en zal zich berusten bij de beslissing van de FIA.

Tja, "Ich habe es nich gewust" heeft zijn langs tijd gehad.
.

Bookmark and Share

1 opmerking:

Anoniem zei

He Carlos.........Tja, als ik een snelle auto had zou ik Alonso ook dwars zitten.

Groetjes Peter