30 mei 2010

Ferrari 800ste GP

Ferrari 2010 - 800ste GP


Vandaag zal de Scuderia Ferrari zijn 800ste Grand Prix rijden en daarmee een geweldige record bereiken qua aantal GP deelnames in de geschiedenis van de Formule 1.

Juist vandaag zijn de Ferrari's niet echt in een winnende startpositie te zien, sinds de 1-2tje van Ferrari in de openings GP in Maleisië hebben we geen goede prestaties meer mogen vernemen van de duo van Ferrari. Voor de Tifosi erg frustrerend en niet te verteren.

Gisteren nog heeft Fernando Alonso door zijn eigen fout een setje zachte banden verpest en de hoop op een pole voorgoed weggegooid tijdens de kwalificatie in Turkije.
Maar goed we hopen er het best voor straks, maar erg veel kans maken beide Ferrari's niet.

Terug naar de 800ste GP van Ferrari, Officieel was de intrede van Ferrari in de Formule 1, precies 60 jaar geleden en wel op 21 mei 1950.

Ferrari's eerste GP begon tijdens de tweede GP van het eerste Formule 1 seizoen en wel in Monte Carlo. Toen werden er maar liefst vier Ferrari's 125 F1, waarvan twee fabriekswagens voor Alberto Ascari en Luigi Villoresi en de ander twee wagens waren voor de privérijders, Raymond Sommer and Peter Whitehead.

Alleen de priverijders hebben aan de kwalificatie kunnen meedoen terwijl de fabrieksrijders met lijdende ogen moesten toezien dat hun wagens nog niet op het circuit waren afgeleverd.
De gemodificeerde fabrieks Ferrari's 125 F1 kwamen een dag later en zo werden ze gedwongen om allemaal van achterin de grid te vertrekken.

Uiteindelijk werd de eerste deelname van Ferrari beloont met een tweede en vierde finish plaats respectievelijk Alberto Ascari en Raymond Sommer.





Hoe dan ook Ferrari is de enige F1 team die vanaf het begin van het Formule 1 onafgebroken heeft deelgenomen. In de 799 races heeft Ferrari maar liefst 211 zeges, 632 podiums en 203 pole positions. Verder heeft Ferrari, 16 Constructeurs en 14 rijders titels gewonnen.

800ste GP logo


Op de website van Ferrari komt dit weekeinde een speciaal gedeelte waarin oud-kampioenen van Ferrari, onder wie Niki Lauda, Michael Schumacher en Kimi Räikkönen, hun gelukwensen overbrengen. Op de rode bolides van Massa en Alonso zal tevens een speciale logo op de wagens te zien te zijn.
.

Bookmark and Share

Geen opmerkingen: