23 mei 2008

Senna wint in Monaco

Bruno Senna heeft vandaag in Monaco zijn tweede GP2 zege uit zijn autosportcarrière gewonnen. Het is overigens zijn eerste overwinning van 2008. Zijn aller eerste GP2 race heeft hij in 2007 gewonnen in Barcelona.


Bruno Senna - Monaco 2008


En zo wint na 15 jaar wederom een Senna in Monaco. Zijn oom de legendarische F1 coureur Ayrton Senna heeft zijn laatste zege in Monaco in 1993 gewonnen. Ayrton Senna won maar liefst 6 keer in Monaco, waarvan zelfs 5 keer achterenvolgend (1989, 1990, 1991, 1992 en 1993) overigens allemaal met een McLaren F1. Met Lotus won Ayrton Senna zijn aller eerste GP van Monaco in 1987.

En nu weer terug naar Bruno Senna, bij de start pakt hij meteen de leiding en stond deze niet meer af. Pastor Maldonado, vertrokken van pole, werd uiteindelijk tweede ... terwijl de teammaat van Senna, Karun Chandhok 3de werd. De Chinees/Nederlander Ho-Pin Tung werd zevende en start zaterdag dan ook van de eerste startrij. De tweede Nederlander Yelmer Buurman kwam niet verder dan een twaalfde plaats.

In het algemen klassement staat nu de Braziliaan Bruno Senna op de 2de plaats met 22 punten. De eerste plaats wordt nog steeds ingenomen door de Italiaan Giorgio Pantano met 24 punten.

Zoals jullie weten ben ik een groot fan van Ayrton Senna en daarom ben ik heel blij dat Bruno nu ook in Monaco heeft gewonnen ... en ik weet zeker dat zijn oom Ayrton Senna vanuit "boven" naar de race van zijn neef in Monaco heeft gekeken en nu meer dan ooit in de wolken loopt.

Bruno Senna - Monaco 2008


Goh, wat mis ik die helm design van Ayrton Senna in de F1 ... als ik naar de helm van zijn neef kijk dan is er weinig verschil zo op het eerst gezicht.

Nu moet Bruno Senna ervoor zorgen dat hij dit seizoen GP2 kampioen wordt, want dat is de enige manier om in 2009 in de F1 te komen ... en hopelijk kunnen we dan weer genieten van de tweede generatie Senna.

Op zijn auto had Bruno de stripfiguur Senninha
(genoemd naar zijn oom Ayrton Senna) laten zetten

.

Geen opmerkingen: