24 mei 2008

Massa op pole in Monaco

Dit weekend is het strijdtoneel van de Formula 1, het vorstendom Monaco een land met een oppervlakte minder dan 2 vierkante kilometer en zo'n 32.000 inwoners. Het dichtstbevolkte land ter wereld werd op 8 januari 1927 gesticht.

Morgen wordt de 55ste GP van Monaco verreden, de Grand Prix staat nu al sinds 1950 op het kalender en daarmee een van de weinig stratencircuit die het wist te overleven al die jaren ... dat maakt het racen op Monaco nog steeds zo bijzonder om te winnen.


Lewis Hamilton (3), Felipe Massa (1) en Kimi Raikkonen (2)


De drie koplopers in het kampionschap hebben in Monaco ook de eerste drie plaatsen stevig in handen. Hoewel Kimi Raikkonen op de eerste plaats staat werd hij wederom door zijn teammaat Felipe Massa weer eens zoek gereden en dus alweer een pole position voor de kleine Braziliaan die dit seizoen al 3 pole positions op zijn naam heeft staan terwijl zijn concurrenten Kimi Raikkoenen en Lewis Hamilton slechts eentje hebben.

Kijken we naar de aantal overwinningen dit seizoen dan zijn hebben Kimi Raikkonen en Felipe Massa twee races gewonnen terwijl Lewis Hamilton slechts eentje tot nu toe.

Maar goed morgen hebben ze alle drie wederom een kans om te winnen, maar wie dat gaat zijn?


Hieronder kunnen jullie duidelijk zien hoe de machtsverhouding op Monaco is, het gaat nog steeds tussen de Ferrari's en de McLaren's op de hielen achtergezeten door een BMW want de 2de BMW wagen zien we pas terug op een 13de plaats ... maar dit heeft waarschijnlijk een reden en dat is dat deze BMW te zwaar is en zo de 1ste BMW
niet kon bijhouden.


Ook hier geldt, morgen zullen we het weten.
Verrassend is om Nico Rosberg op de 6de te zien, daarmee weet het F1 team Williams een aardig prestatie neer te zetten voor hun 600ste Grand Prix ... dat is hun gegund.

Verder zien we dat beide Toyota's voor beide Honda's zijn gekwalificeerd en heirmee is de Japanse merken strijd wederom in het voordeel van Toyota.


En wederom teleurstellend is Nelsinho Piquet die op een 17de plaats is terechtgekomen na allerlei glijpartijen waar hij maar net ontsnapt is aan een paar crashes tegen de oh zo dichtbij vangrail in de straten van Monaco.


En zoals altijd het verging met Spijker zo vergaat het ook met Force India, zij hebben met beide wagens de laatste twee plaatsen te pakken.


Morgen om 14:00 uur wordt de GP van Monaco uitgezonden door RTL 7, de voorbeschouwing begint zoals altijd een uur eerder.


Veel kijkplezier!

.

Geen opmerkingen: