22 november 2009

F1 teams en kalender

Over precies 111 dagen wordt de eerste GP van het Formule 1 seizoen 2010 gehouden.
Natuurlijk zijn de Formule 1 fans nu alvast nieuwsgierig wie, waar gaat rijden?
Oftewel de stoelendans is nog lang niet afgelopen, er zijn F1 teams die beide rijders hebben gecontracteerd, andere teams zoeken een tweede rijder en andere hebben helemaal nog geen rijder gevonden of aan zich weten te binden.

Vanaf heden kunnen jullie de F1 teams en hun rijders volgen op mijn blog. Onder de bekende F1 kalender vinden jullie nu ook de samenstelling van de F1 teams voor 2010, althans voor zover dat bekend is gemaakt en officieel bevestigd door de F1 teams ... want aan geruchten hebben we niets.

Bij de F1 teams zijn in vergelijking met het vorige F1 seizoen nogal wat wijzigingen ontstaan.
Zo zijn de F1 teams
BMW en Toyota uit het strijdtoneel verdwenen. Ondertussen is ook het Brawn GP team dat dit seizoen zowel de constructeurstiel als de rijderstitel heeft binnengehaald overgenomen door Mercedes en ook deze spraakmakende naam, Brawn GP is inmiddels verdwenen om plaats te maken voor de nieuwe naamstelling, Mercedes GP.
Ook het F1 team van Renault wankelt op haar grondgevesten, blijven ze in de F1 of ondergaan zij ook een naamsverandering?




Bij de rijders zien we de legendarische naam, Senna weer terugkomen in de F1 inclusief de unieke gele helm design die door de neef van Ayrton Senna zal worden gedragen, namelijk Bruno Senna.
Verder is er nog steeds sprake van een comeback van 7-voudig wereldkampioen Michael Schumacher. Een ander legendarische naam die zijn comeback zou kunnen maken is uiteraard Villeneuve, de wereldkampoen van 1997, Jacques Villeneuve (de zoon van Gilles Villeneuve) wil graag nog een jaartje of meer F1 rijden. Kortom genoeg verrassingen in petto.

Maar er komen ook gelukkig nieuwe teams bij, dat zijn o.a. Campos, USA F1, Manor en een tot de verbeelding sprekende terugkerende naam in de Formule 1, namelijk de naam Lotus.
Verder schijnt er nog een vijfde team te zijn, Sauber-Qadbak ... maar of deze door de FIA wordt toegelaten is momenteel nog erg twijfelachtig gezien de dubieuze sponsor Qadbak.

Tot op heden zijn slechts de volgende teams voorzien van beide rijders en dus compleet, dat zijn RBR (Red Bull Racing), McLaren (die hebben de kampioen van 2008 en 2009), Ferrari (die heeft de kampioen van 2005 en 2006), Williams en STR (Scuderia Toro Rosso).

De rest moet of nog een tweede rijder zoeken of in het ergste geval twee rijders zien te vinden.

Maar goed, de Formule 1 kalender voor 2010 is nu ook redelijk bekend, al wil het hier en daar nog niet helemaal afgerond zijn, dit geldt in ieder geval voor de GP's van Canada, Engeland en de laatste vier GP's van het seizoen Japan, Korea, Abu Dabhi en Braziliƫ. Waarvan Korea een nieuwkomer is in de F1 wereld.

Mochten er wijzigingen komen dan zullen deze uiteraard aangepast worden zodat we up-to-date blijven met zowel de F1 kalender als het F1 teams overzicht.
.

Geen opmerkingen: