29 augustus 2009

Fisichella op pole in Spa

Het strijdtoneel is het prachtige circuit van Spa-Franchorchamps in de Belgische Ardennen, waar morgen de Grand Prix van Belgie zal worden verreden.
Een prachtig circuit waar ik en Angeleyes vorig jaar nog zijn geweest, het was een vermoeiend weekend maar eentje om niet te vergeten. Een race die overigens werd gewonnen door Felipe Massa.

Wie had ooit gedacht of zelfs verwacht, dat Giancarlo Fisichella met zijn India Force bolide een gooi zou doen naar de pole position en die ook daadwerkelijk binnenhalen?
Behalve zijn schaarse fans, denk ik verder niemand die de F1 volgt.
Gefeliciteerd Giancarlo!

Giancarlo Fisichella op pole in Spa


In de laatste minuten van de strijd om de pole position, is er nogal wat keren van rijder verwisseld, tot het moment dat Fisichella de pole had en de pogingen van anderen om zijn tijd te verbeteren op de klippen liepen. Pas later, nadat hij van zijn team te horen kreeg dat hij pole position had gereden, kwam Fisichella helemaal los ...

Voor Fisichella was het zijn 4de pole position in zijn F1 carriere, dat moet een geweldige ervaring zijn geweest voor de "zo goed als" afgeschreven 36-jarig Italiaanse F1 rijder. Maar wie nog twijfels had over Fisichella, men moet nu toch beseffen dat hij met een mindere auto op pole staat voor de race van morgen. Nog leuker is dat de Force India aangedreven wordt door een Mercedes krachtbron die in principe minder krachtig is dan de Mercedes krachtbron die in Lewis Hamilton's McLaren zit, echter Hamilton kwam niet verder dan een 12de startplaats. Dat zal pijn doen, zowel bij McLaren als bij Mercedes.

De 2de startplaats gaat naar de landgenoot van Fisichella, de Italiaan Jarno Trulli in de Toyota die zoals altijd in de top 10 te vinden is. De Duitser Nick Heidfeld werd 3de en kon zo indruk maken in de BMW. Volgens insiders was de top 3 waarschijnlijk eentje met de hoogste gemiddelde leeftijd, namelijk 36, 35 en 32 jaar ... dus een gemiddelde van meer dan 34 jaar. Samen hebben de drie, 601 Grands Prix bij elkaar gereden. Het is duidelijk dat de "oudjes" de jonge "wolven" hebben verslagen op Spa.

Maar goed, ik vind het geweldig dat zulke dingen kunnen gebeuren ... dat maakt juist de F1 onvoorspelbaar en spannend om naar te kijken. Vandaag hebben we de verrassing van het jaar gezien, wat gaat morgen gebeuren?
Ik hoop op een nieuwe GP winnaar van het seizoen, ik zelf hoop stiekem op een wonder. Ik zou zo graag Alonso morgen zien winnen of anders Fisichella.

We zullen zien en ik zal voor beiden keihard duimen!
.

Geen opmerkingen: