30 augustus 2009

Kimi en Ferrari winnen voor het eerst dit seizoen

Gisteren had ik al gehoopt op een overwinning van Giancarlo Fisichella of Fernando Alonso, ze waren allebei heel dichtbij gekomen. Fisichella moest uiteindelijk genoegen nemen met de 2de plaats met de Force India, maar hij mag zeker met opgeheven hoofd het circuit in Spa verlaten.

Alonso reed de eerste helft van de race op de 3de plaats, genoeg voor een podium ... maar na de pitstop was ook die droompodium als sneeuw voor de zon verdwenen. In het beginfase van de wedstrijd had Alonso zijn wiel iets beschadigd toen hij op de India Force van Sutil inreed. Echter bij de pitstop kwam de wiel niet los en voordat het loskwam was de hele F1 peloton alweer voorbij, Alonso ging alsnog de baan op. Een rond verder moest hij het al opgeven, er was iets met zijn linkerevoorwiel en zo moest hij de race opgeven. Tja, hij reed op de 14de en laatste plaats, dit was voor hem al erg genoeg.

Uiteindelijk ging Kimi Raikkonen met de winst vandoor, voor Kimi alweer de 4de overwinning van zijn carriere op het Spa circuit. Het was tevens ook de eerste overwinning van het seizoen voor hem en voor zijn team, Ferrari.

Raikkonen, Fisichella en Vettel


In ieder geval het was weer eens een nieuwe winnaar en dat is altijd beter dan steeds dezelfde winnaar over de finish te zien komen, zoals al zo vaak gebeurt is in voorgaande jaren.
De laatste zes races zijn allemaal gewonnnen door verschillende rijders en dat is goed nieuws.
Want de dominantie van de Braw GP en van Jenson Button aan het begin van het seizoen was niet erg motiverend voor de rest en met nog 5 races te gaan is de strijd zeker nog niet beslist.

De derde en laatste podiumplaats ging naar de jonge Vettel in de Red Bull wagen, chapeau.

De victorie mag wel naar Raikkonen en Ferrari zijn gegaan, maar de glorie ging naar Fisichella en Force
India!
.

Geen opmerkingen: