23 augustus 2009

Barrichello wint de GP van Europa

Eindelijk was het zo ver, Braziliaan Rubens Barrichello won zijn eerste GP van het seizoen en hopelijk niet de laatste.

Barrichello viert feest!


Barrichello had al eerder een race kunnen winnen dit seizoen, maar helaas was dat hem niet gelukt. Terwijl zijn teammaat in dezelfde wagen al zes GP's heeft gewonnen. Oké, Barrichello heeft een beetje hulp gekregen van vrouwe Fortuna, maar dat mag ook wel na zoveel pech te hebben gehad dit seizoen. Hoe dan ook, het was terecht verdiend, hij ging naar Valencia (Spanje) met een missie en die missie was het winnen van de GP van Europa en dat heeft hij toch mooi gedaan.

Voor Barrichello was het allemaal erg emotioneel, wat wil je ... na 84 GP's was het hem weer gelukt om een GP op zijn naam te zetten. Ja, zijn laatste overwinning dateert uit 2004 (GP van China). toen hij nog bij Ferrari
naast Schumacher reed, Schumacher werd toen 12de..

Eigenlijk best frapant te noemen, Schumacher zou zijn comeback in Valencia hebben gemaakt als hij niet zo veel last van zijn nek had gehad. Voor Barrichello zou het misschien leuk zijn geweest als Schumacher had
gereden, zo van: "Mijn wraak zal zoet zijn". Want met een Ferrari op meer dan 15 seconden van de Brawn GP van Barrichello, had ik Schumacher niet dichter bij Barrichello zien komen. Maar goed, Barrichello won en hij droeg zijn overwinning aan zijn vriend en landgenoot, Felipe Massa. Die herstellend is van zijn crash in Hongarije. Massa won vorig jaar de eerste GP van Valencia en nu won wederom een Braziliaan.

Barrichello had op zijn helm de volgende tekst voor Massa erop laten zetten: Felipe - see you on track soon!
Dat is toch prachtig, dat is emotie, dat is topsport,
dat is Formule1.

Barrichello draagt zijn overwinning op aan Massa


De overwinning van Barrichello was niet alleen zijn 10de overwinning maar ook een bijzondere. Het was namelijk de 100ste overwinning van een Brazilië in de Formula 1.
En hiermee komt Rubens Barrichello met zijn overwinning op Valencia in de F1 geschiedenisboeken te staan.
Barrichello was een goede vriend van Ayrton Senna, Senna was zijn beschermheer in de F1 en ook hij zou erg trots zijn op zijn pupil.

Met nog maar zes races te gaan, blijft het spannend!
.

Geen opmerkingen: