01 juli 2007

10 jaar zonder Diana

Geboren op 1 juli 1961 en op 31 augustus 1997 (tien jaar geleden) verongelukte Prinses Diana Frances Spencer in een tunnel in Parijs. Om precies te zijn in de Franse tunnel, Pont de l’Alma. Een paar jaar geleden zijn wij met z’n vieren naar Parijs geweest en we hebben de tunnel bezocht, de sfeer was kil en onrustig. Alleen een gouden fakkel van een paar meter hoog en doorsnede gaven aan wat voor een vreselijk ongeluk hier had plaatsgevonden naast allerlei graffiti langs de koude betonnen wand van de tunnel.

Haar dood is tot op heden nog steeds onopgelost en ik vrees dat we nooit achter de waarheid zullen komen of mogen komen. Haar dood is een beetje vergelijkbaar met Norma Jean Baker, beter bekend als Marilyn. Ook de dood van Marilyn roept zoals die van Diana, allerlei vraagtekens en dus genoeg voeding voor allerlei complot theorieën.

Als we naar een deel van haar naam kijken, dan valt Frances meteen op bij mij?

En waar is ze gestorven? In Frankrijk oftewel in France.

Daarnaast werd ze gereden in een Mercedes-Benz S280, dus France + S = Frances.

Als tweede in de tunnel Pont de l’Alma, letterlijk vertaald in de “Brug van de ziel”, ze was samen met haar minnaar, Dodi Al-Fayed. Had ze haar zielsmaatje eindelijk gevonden?

En als derde, is het natuurlijk heel toevallig allemaal dat de Mercedes waarin ze reed niet zomaar tegen een pilaar is gereden, maar juist tegen de 13de pilaar? Als we haar geboortedatum en sterfdatum plus het laatste getal van haar geboortejaar en het jaar waarop ze gestorven is, dan komen we op het getal 13.

Is bovenstaande allemaal toeval? Vast wel ... ik weet het niet, maar het klopt wel.

Ter ere van haar wordt vandaag een speciaal concert uitgezonden die door haar zoons is georganiseerd, namelijk Prins William en Prins Harry.

Hoewel Prinses Diana geen slecht mens was, had zij ook haar duistere kant, ze was ook een manipulerende vrouw met een “psychische stoornis”, althans als de mensen om haar heen mag geloven. Zo heeft Diana de Britse tabloids op uitgebreide schaal misbruikt voor haar eigen doelen. Bovendien heeft ze in haar kruistocht op zoek naar liefde maar liefst tijdens haar huwelijk minstens zes minnaars gehad.

Desondanks was ze een vrouw met lef, die als enige tegengas durfde te geven aan de “Mother Queen”, ze was een vrouw die haar hart op de goede plaats had (ze gaf veel aan goede doelen) en bovenal ze was een moeder die twee jonge kinderen achterliet.

Geen opmerkingen: