01 juli 2007

Raikkonen wint in Frankrijk


Gisteren had Ferrari al de pole-position gepakt met Massa achter het stuur en vandaag heeft Kimi Raikkonen eindelijk weer van zich laten spreken door de GP van Frankrijk op zijn naam te zetten. Wellicht zelfs de laatste GP die op Magny-Cours werd gehouden.

Door de overwinning van Raikkonen hebben nu alle vier koplopers en dus kanshebbers op de titel allemaal twee GP’s gewonnen. Kortom de strijd om de wereldtitel heeft wederom een nieuwe impuls gekregen en is nog lang niet beslist met nog negen GP’s te gaan.

De tweede plaats van Felipe Massa zorgt natuurlijk voor een mooie 1-2 van Ferrari.

En de derde man op het podium was niemand minder dan Lewis Hamilton, de F1 “wonderkind” was voor de achtste keer op rij op het podium te vinden. En hiermee heeft hij zijn positie in het kampioenschap weer wat verstevigd.

Op de vierde plaats eindigt Robert Kubica, de Pool die in Canada een zware crash had meegemaakt en nu liet hij zien dat hij zeer fit is en voor zijn teamgenoot wist te finishen. Nick Heidfeld wist alsnog vijfde te eindigen en zo scoorde BMW een mooie 4de en 5de plek.

Op de zesde plaats vinden we Giancarlo Fisichella in de Renault, voor de Fransen natuurlijk niet hoog genoeg geƫindigd maar het team was er blij mee want meer had er zeker niet ingezeten.

En op de zevende plaats vinden we triest genoeg de tweevoudige wereldkampioen, Fernando Alonso in de tweede McLaren. Alonso had gisteren tijdens de kwalificatie al problemen met de versnellingsbak en moest vanuit een 10de plaats vertrekken.

Hoewel de snelheid van de McLaren hoger was dan die van de BMW’s en de Renault, is het hem niet gelukt om naar voren te komen. Hij moest genoegen nemen met slechts 2 punten waardoor het verschil tussen hem en zijn teamgenoot Lewis Hamilton alleen groter werd.

Het laatste puntje ging naar de Honda rijder, Jenson Button die ook meteen de aller eerste WK-punt voor de Honda heeft gescoord.

En de rest was “business as usual” met een uitval van Christijan Albers die tot de grootste blunder van 2007 in de herinnering van Spijker zal blijven. Albers reed weg terwijl men nog aan het tanken was, gevolg was dat de slang die hij achter zich meenaam ervoor zorgt dat hij uitviel en wederom de finishvlag niet heeft gezien. De overgebleven Spijker zag wel de finish maar wel als laatste wagen.

En zo eindigde de toch al saaie GP van Frankrijk, wellicht de laatste die gehouden werd op Magny-Cours en wellicht is er volgend jaar helemaal geen GP van Frankrijk?

Maar de grote vraag is nu, wat gaat Lewis Hamilton doen in eigen land tijdens de GP van Engeland? Zal hij de druk aankunnen en wederom winnen? Of zal Alonso hem op eigen bodem verslaan en zo dichterbij komen of zullen wederom de Ferrari’s toeslaan?

En gaat Jenson Button zorgen voor een Britse overwinning?

Ik zal in ieder geval tijdens mijn vakantie in Portugal, kijken naar de GP van Engeland en van Europa.

Geen opmerkingen: