30 juli 2009

Schumacher tijdelijk terug bij Ferrari

Na het ongeluk van de Braziliaan Felipe Massa, was de grote vraag: "Wie gaat hem de komende Grands Prix vervangen?

Zoals altijd in de F1, wordt de eer aan een van de testrijders gegeven, in het geval van Ferrari zou de eer aan Italiaan Luca Badoer of de Spanjaard Marc Gen toekomen.
Echter er was nog een derde gegadigde, de Italiaan Giancarlo Fisichella zou ook wel eens in aanmerking kunnen komen, hoewel hij dit seizoen voor het Force
India F1 team uitkomt.

Maar dit waren ze nog niet allemaal, er was nog een gerucht dat de inmiddels gestopt Michael Schumacher wel eens Massa zou kunnen gaan vervangen. Nou, de kogel is nu door de kerk, de levende F1 legende, Michael Schumacher (40 jaar) zal in de komende Grand Prix van Europa weer eens in de rode Ferrari gaan rijden.

Echter Schumacher heeft nooit in de Ferrari F60 (2009) of op het circuit van Valencia gereden.
Maar goed Schumacher zal hard moeten trainen op conditioneel klaar te zijn voor zijn comeback en hij zal zoveel mogelijk de trainingsdagen vooraf aan de kwalificatie en de GP Europa goed moeten benutten. Verder zal hij uren lang in de Ferrari simulator door brengen en ergens op een circuit een of ander F1 bolide rijden om aan de G-krachten en snelheid te wennen, want dit seizoen is het voor alle teams verboden om testen gedurend het F1 seizoen.
In ieder geval loyaliteit is niet gratis, want Schumacher krijgt straks ieder race dat hij Massa vervangt maar liefst 3,5 miljoen euro.

De Ferrari fans, de tifosi zoals ze genoemd worden verwachten nu al de eerste overwinning van het seizoen voor Ferrari. De verwachtingen zijn hoog en alles is mogelijk in de F1, maar soms komen dromen niet uit.

Persbericht - Italiaanse Ferrari site


De Grand Prix van Europa wordt gehouden op het Spaanse circuit van Valencia, waar Schumacher zijn oude vrienden en vijanden weer terug zal zien.
Ben benieuwd wat Kimi Raikkonen gaat doen, hij werd door Schumacher als zijn vervanger aangedragen toen hij in 2006 stopte met F1 racen. Dit na zeven gewonnen wereldkampioenschappen, 91 Grand Prix overwinningen, 68 pole positions. 76 snelste ronden, 154 podiumplaatsen,
1369 WK-punten en 250 Grand Prix deelnames.

Nu mogen de twee naast elkaar rijden, de vraag is nu: "Wie is de 1ste rijder bij Ferrari?".
Oftewel gaat Schumacher, Raikkonen helpen of andersom, beiden willen heel graag winnen.
Pas op, zondag, 23 augustus weten we hoe en wat het is geworden?
Een ding is zeker, de komende drie weken worden voor de miljoenen fans van Ferrari en Schumacher heel lang. Het is maar te hopen voor iedereen dat het geen fiasco wordt?

Wordt vervolgd ...
.

Geen opmerkingen: