12 juni 2009

Le Mans 2009

Morgen is het weer zover, dan gaat de 77de editie van Le Mans van start. Wederom zal het een strijd zijn tussen de diesels van Audi en Peugeot. Wie had dat ooit durven denken, dat een diesel een benzinemotor zou verdrijven uit de racerij, want laten we eerlijk zijn, de dieselmotoren regeren op Le Mans sinds hun intrede in 2006.

De pole position is in ieder geval in handen van de Team Peugeot Total
, achtervolgt door een Audi op minder dan één seconde. In de top 7 zitten alle drie de Peugeot's en Audi's, alleen de wagen van Pescarolo Sport zitten op een mooie vierde plaats.

Le Mans circuit


Zoals altijd in Le Mans zien we onder de coureurs veel namen uit de Formule 1 en een paar beroemdheden staan.

Wat dachten jullie van de volgende ex-formule 1 coureurs:
Allan McNish, Jos Verstappen, Christijan Albers, Pedro Lamy, Tiago Monteiro, Marc Gene, Marco Apicella, Gianmaria Bruni, Mika Salo, Jan Magnussen, Olivier Panis, Tomas Enge, Anthony Davidson, Christian Klien, Franck Montagny, Stephane Sarrazin, Sebastien Bourdais, Jean-Christophe Boullion, Olivier Beretta, Alexander Wurz, David Brabham, Eric van de Poele, Narain Karthikeyan en Hideki Noda.

Daarnaast zullen ook een tweetal aankomende talenten meedoen, namelijk Bruno Senna, de neef van de beroemde Ayrton Senna
. Nicolas Prost, de zoon van Alain prost en Leo Mansell, de zoon van Nigel Mansell. Zowel Ayrton Senna als Allain Prost en Nigel Mansell hebben ooit tegen elkaar gestreden in de Formule 1 (in de jaren '80 en '90). De geschiedenis herhaald zich weer?

Verder doet ook een filmacteur mee aan Le Mans dit jaar, namelijk Patrick Dempsey die de rol van dokter Shepherd in de TV-serie Grey's Anatomy vertolkt.
Hij zal in de kleuren van de Cardiac Surgery Sponsorship rijden. Aan Le Mans hebben al eerder filmacteurs meegedaan, zoals Steve McQueen en Paul Newman.

Hierbij het uitzendschema op RTL7:

Zaterdag 13 juni: 14.55-15.10 uur Start
Zaterdag 13 juni: 19.45-20.00 uur Update

Zaterdag 13 juni: 23.20-23.35 uur Update

Zondag 14 juni: 11.15-11.45 uur Update

Zondag 14 juni: 14.55-15.05 uur Finish

Zondag 14 juni: 19.30-20.00 uur Samenvatting

.

Geen opmerkingen: