21 december 2009

Kerstkaartje van Bernie

Wie kent hem niet de grote man (in werkelijkheid is het een klein mannetje) achter het Formule 1 "circus"?

Zijn naam is voluit, Bernard Charles Ecclestone, geboren in St. Peter South Elmham op 28 oktober 1930. In 1985 trouwde hij met het Kroatisch model Slavica, die hem twee dochters gaf, Tamara en Petra. Het stel ging begin 2009 na bijna 25 jaar huwelijk uit elkaar.

v.l.n.r. Bernie, Slavica, Petra en Tamara Ecclestone


In zijn wilde jaren hield Ecclestone zelf ook van racen, hij heeft zichzelf eens twee keer ingeschreven voor een Grand Prix, maar tot twee keer aan toe lukte het hem niet om aan de start te komen. In 1972 besloot hij dan maar om zijn eigen team te kopen en zo werd hij eigenaar van het Brabham F1 team.

Zijn macht werd pas voelbaar toen hij president werd van de FOCA (Formula One Constructors Association). Hierna verdiende hij enorme bedragen aan het verkopen van de televisierechten voor de Formule 1. Zijn huidige vermogen bedraagt zo'n 1,5 miljard euro.

Ecclestone wordt ook wel de Dinosaurus van de Formule 1 genoemd, hij zou ook steeds met absurde ideen komen, hij heeft teveel kritiek op goede en minder goede rijders ... blijkbaar zoekt hij de "extreme" grenzen steeds op. Maar ondanks alles hij weet donders goed waar hij het over heeft en hij heeft humor, dat getuigt zijn eigen kerstkaart dat hij verstuurde aan de F1-medewerkers.

F1 Kerstkaart 2009

We zien een zeilboot wegvaren oftewel de bazen van de F1 teams die het volgende seizoen niet van de partij zullen zijn ... namelijk John Howett (Toyota), Mario Theissen (BMW) en Max Mosley (ex-president van de FIA).

Op de kade zie je de F1 teambazen van 2010, Frank Williams in zijn rolstoel is duidelijk zichtbaar net als de anderen trouwens. En allemaal zwaaien ze braaf hun ex-collega's uit.

Maar er dreigt gevaar, want in een houten boot zien we meest gehate man van de Formule 1, de Italiaan Flavio Briatore (ex-teambaas van Renault) die een bazooka naar de boot richt, terwijl Bernie Ecclestone dit alles rustig aanschouwt vanaf zijn hutje aan het strand.

Kortom zijn kerstkaart is geweldig!
.

Geen opmerkingen: