07 oktober 2009

Terug van vakantie

Jawel, het zit er weer op ... de vakantie is voorbij en de realiteit is weer voelbaar.
Ondanks het feit dat wij alweer een weekje terug zijn in Nederland, zijn wij nog niet allemaal geacclimatiseerd.

En nu terug naar de vakantie, voor het eerst zonder de kids op vakantie gegaan.
Het vakantiegevoel was echter dubbelzinnig, eigenlijk erg leuk zonder de kids maar aan de andere kant was het ook een gemis. Allemaal omdat wij naar een erg mooie resort zijn geweest, waar de kids het ook heel leuk zouden hebben gevonden.
Om jullie alvast een indruk te geven, hierbij de promotiefilmpje van de Resort Herdade dos Salgados.






Wat het weer betreft, te krankzinnig voor woorden ... begin september en temperaturen boven de 30 graden en dat onze hele vakantie ... geen spatje regen gehad. Je zou zeggen, dat het mooie weer alleen in Algarve het geval zou zijn. Niets is minder waar, ook in Lissabon was het heerlijk weer en zelfs in het noorden van Portugal was het mooi weer.

Ons appartement plus zwembad


Het resort lag pal naast een vogelreservaat (vlakbij bij zee), een plaats waar normaal gesproken honderden flamingos (witte) zouden zijn. Ik heb weliswaar een paar gevonden maar dat was slechts een achtergebleven groep en ze waren veels te ver om ze goed te kunnen fotograferen.
Ik heb alsnog een poging gewaagd en ik moet zeggen dat de digitale zoom (die ik normaal gesproken, nooit gebruik) mij niet tegengevallen is.

Flamingo's


Na het resort zijn we naar Moita gegaan, uiteraard voor de stierenrennen (waar ik al heel lang niet was geweest) ... Angeleyes vindt dat niets, dus ben ik lekker iedere dag in mijn eentje gegaan. Oftewel, me, myself and I quality time!
Uiteindelijk is het mij toch gelukt om Angeleyes mee te krijgen, al was het maar om een paar foto's en filmpjes van mij te maken. Ook dat is mooi gelukt ondanks de relatie van Angeleyes met het fototoestel.

De stieren zijn gearriveerd


De stierenrennen is eigenlijk heel simpel, meestal ren je achterlangs de stier en dus meestal achter de stier. Alleen in sommige gevallen moet je maken dat je wegkomt, dan ren je dus keihard voor de stier EN voor je leven. Tijdens zo'n stierenrennen is de stier de baas, dappere jongemannen proberen de stier snel af te zijn maar dat lukt niet altijd zoals gepland. Dit seizoen viel helaas een dode. De onfortuinlijke man ergens in de 40+, stak de straat over zonder op de stier te letten ... en ja hoor, voor hij het in de gaten had was hij al tegen de grond gegooid.

Een bruine stier voor de verandering


En dan gaat de man in de fout, in plaats van te blijven liggen ... staat hij op en probeert weg te rennen, de stier ziet de man bewegen en pakt hem letterlijk en figuurlijk met zijn scherpe horens en dat was eigenlijk alles. De man werd heel snel in de ambulance weggevoerd en later op de avond werd bekend gemaakt dat hij helaas aan zijn verwondingen was overleden.

Zo nu en dan gaat de stier zelf onderuit


Gelukkig werd hierna niemand meer door de stieren gepakt. We hebben het hier over 3 stieren per dag in een week, dus zeg maar in totaal 27 stieren inclusief de zes stieren voor de twee nachtelijke stierenrennen. Ja, in Moita worden de stierenrennen ook 's-avonds gehouden, dan is het oppassen geblazen, want ondanks de verlichting blijft het aardig donker hier en daar en aangezien de meeste stieren zwart zijn kan het soms lastig worden in het donker. In Portugal worden er geen stieren gedood, noch in de arena noch tijdens de stierenrennen.

Na de stierenrennen is altijd op vrijdag een openbare banket, de bewoners van de huizen waar de stierenrennen worden gehouden, houden dan een gezellige lunch, je weet niet wat je ziet. De stieren zijn amper weg of er komen overal vandaan tafels en stoelen, brood en wijn tevoorschijn.
De barbecue gaat aan, van klein tot groot. En dan heb je van die grote grillen waar een compleet varken wordt gebraden, eigenlijk moet je zoiets zelf met eigen ogen zien om de sfeer te ervaren.
Ik had het eerlijk gezegd nog nooit meegemaakt, zeker omdat dit in mijn tijd niet werd gehouden. Men doet dit sinds een jaar of vijf en ieder jaar wordt het aantal deelnemers steeds meer.

Barbecue gaat aan!


We kunnen straks aan tafel ...


Wat staat op het menu?


En zo is onze vakantie langzaam maar voorbij gegaan, we hebben heerlijk gegeten, gedronken en lekker uitgerust. Echter de foto's, filmpjes en de herinneringen hebben we nog steeds.
.

Geen opmerkingen: