24 december 2008

Bing Crosby - White Christmas

En op nr. 1 vinden we het mooiste kerstnummer ooit (althans voor mij) ... mijn vader had toen de LP van Bing Crosby gekocht en ik heb deze later grijs gedraaid totdat ik hem zelf gekocht heb. Want voor mij is dit "het" kerstalbum dat niet mag ontbreken in je muziek collectie, ook al wordt hij maar één keer per jaar grijs gedraaid.

Hij is de tweede filmacteur en zanger in deze Top 10. Iedereen kent hem als Bing Crosby maar zijn officiële naam was Harry Lillis Crosby, geboren in Washington in 1904.


Zijn grootste hit was "White Christmas", een liedje uit de film "Holiday Inn" uit 1942. Ook heeft Crosby een liefdesduet gezongen met Grace Kelly, "True Love" uit de film "High Society" die naast een Oscarnominatie een evergreen werd. Hij won maar liefst 21 goud met zijn muziekalbums en speelde tussen 1930 en 1960 in meer dan 10 films.

Crosby was een fanatieke golfspeler en stierf tijdens het beoefenen van zijn hobby, na een golf partij in Spanje (1977) stortte hij in mede vanwege zijn hartkwaal. Later werd zijn lichaam overgebracht naar de USA waar hij in Californie werd begraven. Als erkenning voor zijn inzet voor de golfsport werd hij in 1978 postuum in de World Golf Hall of Fame opgenomen.

Wie droomt niet van een "witte" Kerst?
Nou ja, deze Kerst zit het er dat in ieder geval niet in. Aan de andere kant hebben we in Nederland ook genoeg "witte" Kerst gehad. Misschien volgende jaar?

En zo zijn we aan het eind gekomen van mijn persoonlijke top 10. Uiteraard zijn er nog meer kerstliedjes die een plaats in de top 10 verdienen, maar ja, je moet nu eenmaal een keuze maken en dat is niet altijd eenvoudig.

Geniet van dit prachtige kerstlied ... je zou bijna geloven dat de kerstman bestaat!





Bing Crosby - White Christmas

I'm dreaming of a White Christmas
Just like the ones I used to know
Where the treetops glisten
And children listen
To hear sleigh bells in the snow

I'm dreaming of a White Christmas
With every Christmas card I write
"May your days be merry and bright
And may all your Christmases be white"

(I'm dreaming of a White Christmas
Just like the ones I used to know
Where the treetops glisten
And children listen
To hear sleigh bells in the snow)

(I'm dreaming of a White Christmas
With every Christmas card I write
"May your days be merry and bright")

"And may all your Christmases be white"

.

Geen opmerkingen: