12 oktober 2008

Fenomenaal Alonso!

Fernando Alonso wint de GP van Japan

Twee weekenden terug zagen we Alonso de aller eerst nachtelijke GP winnen op Singapore.
Vandaag zagen we dezelfde Alonso de GP van Japan op een fenomenale manier winnen.

Niemand, zelfs Alonso niet had ooit durven dromen dat hij dit seizoen twee GP’s achter elkaar zou winnen. Echter dit keer heeft Alonso laten zien dat hij momenteel de beste coureur van het veld is.

Dit seizoen laat Alonso zien dat hij terecht twee keer op rij de wereltitel (2005 en 2006) heeft veroverd. Hij had ook de titel ook in 2007 had kunnen grijpen als McLaren niet had gekozen voor de rookie Lewis Hamilton.

En Ferrari mag ook achter de oren krabben voor het niet binnenhalen van Alonso, Kimi Raikkonen die miljoenen verdiend bij Ferrari is dit seizoen kansloos gebleken in het verlengen van zijn wereldtitel. Voor Kimi is de wereltitel dit seizoen ook als sneeuw voor de zon verdwenen.

Terwijl Raikkonen uitgeschakeld is, is een derde kanshebber verschenen, namelijk de Pool Robert Kubica. Hoe raar het ook klinkt ook hij maakt nu kans op de wereldtitel met maar slechts twee GP’s (China en BraziliĆ«) te gaan.

Krijgen we weer een herhaling van de vorige seizoen, toen Alonso en Hamilton om de titel vochten en ineens Raikkonen die greep voor hun neus?
Gaat Kubica straks ook met de titel vandoor terwijl Hamilton en Massa erom vechten?
Dat zullen we gauw genoeg weten.

De 2de plaats van Kubica was zeer verdiend en BMW zal er alles aan doen om hem een kampioenswagen te geven voor de komende GP’s.
De 3de plaats van Raikkonen was keurig maar niet bevredigend voor hem en Ferrari. In de laatste vier GP’s heeft hij geen punten gescoord en dat deed hem “de das” om.

Verrassend was de vierde plaats van Nelsinho Piquet in de 2de Renault van ING en heeft Renault in een klap aartsvijand Toyota naar de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap verwezen.

De 5de plaats werd veroverd door Jarno Trulli in de Toyota. Sebastien Vettel schoof van de 7de naar de 6de plaats, terwijl Felipe Massa van de 8ste naar de 7de plaats doorschoof.
En Mark Webber kwam ook in de punten door van de 9de naar de 8ste plaats door te schuiven.

Dit doorschuiven van Vettel, Massa en Webber heeft alles te maken met het feit dat Sebastien Bordais een tijdstraf kreeg voor zijn botsing met Massa. Hierdoor verloor de Fransman drie waardevolle punten voor zijn Toro Rosso team.
Merkwaardig genoeg kreeg Massa echter geen straf toen hij met Hamilton in aanraking kwam.
En zoals vaker het geval is geweest kreeg Ferrari wederom een voordeeltje van de FIA ten koste van McLaren.

En wat Hamilton betreft, die is op de 12de plaats geƫindigd achter Nick Heidfeld, Sebastien Bourdais en Nico Rosberg en voor Rubesn Barrichello, Jenson Button en Kazuki Nakajima.

Uitvallers waren dit keer, David Coulthard, Timo Glock, Heikki Kovolainen, Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil.

De volgende week wordt de vijfde GP van China verreden. Eentje die Alosno in 2005 wist te winnen, gaat Alonso volgende week weer winnen?

Dat zou pas de ultieme droom van ieder Alonso fan zijn.

.

Geen opmerkingen: