04 oktober 2008

Dierendag ...

Dierendag is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de rechten van dieren.

Vandaag is het 4 oktober en dus dierendag voor onze hond, Sammy en twee poezen, Tess en Mimi.



Dat geldt ook voor alle honden en katten in Nederland en dat zijn er niet weinig, wat dachten jullie van zo'n 2 miljoen honden en 4 miljoen katten?
Vooral de laatste jaren is er een flinke stijging geweest.

Maar goed, er zijn uiteraard een heleboel honden en katten die niet een baasje hebben of ooit zullen krijgen, de asielen zitten er vol van en dat kan nooit de bedoeling zijn.

Aan de andere kant hebben we niet alleen over de meerderheid van de dieren (honden en katten), maar ook over konijnen, kippen, cavia's, parkieten, vissen, schildpadden, paarden en noem maar opu. Ook voor deze dieren is het dierendag, maar wat hebben de dieren eraan?


Volgens mij hebben alleen de winkeliers en de leveranciers er wat aan, want wij kopen natuurlijk op dierendag allerlei speelgoed en wat lekkers voor onze huisdieren.
Dus doen we het voor de dieren of voor de winkeliers, de zogenaamde economie krachtbron?

Dierendag mag, maar ga er verstandig mee om. Laat je niet meeslepen door de massa maar wel door je eigen huisdier(en) ... want daar doe je voor. Want ook dieren hebben liefde nodig.
.

Geen opmerkingen: