21 oktober 2007

Kimi wint in Brazilië en wordt wereldkampioen

Het Formule 1 seizoen is voorbij, vandaag werd de laatste Grand Prix van het seizoen in Brazilië gereden.
Winnaar? Dat werd dus Kimi Raikkonen in de Ferrari .... maar hij werd niet alleen de winnaar van de laatste GP maar tevens de nieuwe F1 wereldkampioen.

Kimi Raikkonen - F1 Champion 2007

De GP van Brazilië beloofde al een spannende en zenuwslopende GP te gaan worden en niets is minder waar geworden, we zagen inhaalmanouvres, gewaagde en ondoordachte inhaalmanouvres, crashes, slip partijen, een tweetal monteurs onderuit gereden tijdens een pitsstop en een enorme rookwolk nadat een van de Honda motoren het had opgegeven. We zagen ook drie man strijden voor de titel en zagen uiteindelijk hoe de derde kanshebber met de titel ervandoor. Dat zagen wij allemaal in Brazilie!

Kimi Raikkonen heeft slechts met 1 wk-punt gewonnen van zowel Lewis Hamilton als van Fernando Alonso. Maar voor de sport is het goed dat Ferrari ook die titel heeft. McLaren had al vanwege de spionage zaak al de constructeurstitel aan Ferrari verspeeld en door geen duidelijkheid binnen het team te scheppen over wie nu de nr. 1 was binnen het McLaren team, werd het team uiteindelijk fataal.


McLaren heeft het hele seizoen tegen elkaar gestreden oftewel het was Alonso versus Hamilton en daarbij vergat men dat er ook nog concurrentie was, namelijk Ferrari.
Ferrari heeft dit jaar het kampioenschap gewonnen door puur slimmer te spelen dan McLaren. Eerst door de spionage zaak onder de aandacht te brengen op een zodanige manier dat McLaren als schuldige werd bevonden en Ferrari netjes de dans ontsprong. En als tweede heeft Ferrari vooral in de laatste helft van het seizoen gezien dat ze theoretisch nog een kans zouden maken en beetje bij beetje hebben zij geprofiteerd van de bij McLaren gaande interne strijd.


Kimi Raikkonen heeft zijn overwinning en wereldtitel te danken aan Felipe Massa, als hij niet voor de buffer tussen Kimi en Alonso had gezorgd dan was Alonso wellicht kampioen geweest. Massa mocht de pole position hebben in zijn thuisland maar de overwinning was van tevoren al lang besproken, want die zou naar Kimi Raikkonen gaan. En zo is het ook gegaan.

Fernando Alonso heeft niet meer kunnen doen dan op de derde plaats te finishen, maar hij had nog op een wonder gehoopt ... eentje die niet kwam, niet vandaag.


Lewis Hamilton maakte in het begin al een fout en later viel zijn wagen zelfs bijna uit, na een reset kwam zijn wagen weer opgang maar toen waren 18 wagens hem al voorbij. Ja, zo snel gaat het in de F1, zo lig je zesde en zo lig je negentiende. In ieder geval het werd vanaf nu heel moeilijk voor Lewis om de titel te winnen. Uiteindelijk is Hamilton zevende geworden wat goed is voor 2 wk-punten en dus niet genoeg om de titel naar huis mee te nemen.
We kunnen in ieder geval niet zeggen dat hij niet zijn best ervoor deed, maar vandaag waren de Ferrari's te snel voor de McLaren's.

Volgend jaar gaan we vast en zeker weer een spannende F1 seizoen tegemoet.





Geen opmerkingen: