27 oktober 2007

"Behekste" schommel

In het Argentijnse Firmat houdt een schommel al dagenlang haar inwoners en wetenschappers in de ban. De schommel beweegt namelijk uit zichzelf, en natuurkundigen hebben vooralsnog geen verklaring voor.

Op de speeltuin bewoog volgens de inwoners één van de schommels tien dagen aan een stuk van voor naar achter, terwijl de andere speeltuigen stil bleven. Ze haalden er de politie bij toen de schommel vier maanden geleden begon te bewegen, en zijn er zeker van dat ze te maken hebben met een spook. Andere zeggen dat het een geest zou zijn van een destijds vermoorde meisje.

Politieagenten stonden erbij en keken ernaar, maar vonden ook geen verklaring. Professoren fysica wisten er evenmin raad mee, en zeggen dat wind noch magnetische of elektrische velden verantwoordelijk zijn voor het fenomeen. De wetenschap heeft nu maar de hulp ingeroepen van spokenjagers.

Ik heb ook naar de filmpjes gekeken en volgens mijn observaties beweegt de schommel volgens acht. Daarnaast zie je in een filmpje alleen de middelste schommel bewegen, in een andere alleen de rechter schommel en weer een andere de middelste en buitenste schommel.

Of het nu om onverklaarbare natuurverschijnsel is of een flauwe grap, dat moeten nu de spokenjagers gaan uitmaken ... zeker als zij ook geen spoken tegenkomen.

Geen opmerkingen: