26 december 2010

Last Christmas


Een van de mooiste kerstliedjes is ongetwijfeld "Last Christmas", vertolkt door menig artiest(en) en telkens van een nieuwe "beat" zeg maar van een sausje voorzien waardoor het net even iets anders klinkt.
Maar de inhoud blijft hetzelfde en de ene versie is leuker dan de andere, maar ja zo gaat dat ... smaken verschillen en wat de een mooi vindt, vindt de ander lelijk.

Ik begin als eerste met de uitvoering van de The Beatles (1960-1970), weinig mensen zullen deze versie kennen, maar hij bestaat wel, luister maar.





De vertolking van de groep WHAM (1984) blijft voor mij een van de mooiste vertolkingen en dat komt niet alleen door de stem van George Michael maar door alles op zich, alles past gewoon in elkaar als een puzzel.





Voor de iedereen is er wat wils, zo ook de Eurodance (jaren '90) (soort house) groep Cascada, waarvan Natalie Horler de zangeres is, is een leuke vertolking uit 2007 voorzien van een moderne sound.





Een tweede zangeres die op het succes van Eurodance meelift was de Deense zangeres, Sannie Charlotte Carlson. Die eveneens een moderne uitvoering van Last Chritmas uitbracht in de jaren '90.





En dan de vertolking van Taylor Swift, een Amerikaanse countryzangeres die sinds 2006 aan de weg timmert en vooral in Nederland bekend werd met het lied, Love Story. Ze acteert ook en is te zien in de film, Valentine's Day (2010).





En dan de imitatie van de groep WHAM inclusief videoclip en al, tja beter goed gejat dan slecht bedacht is de uitvoering van de Zwitserse acapella groep BLISS in 2009.
Zelfs de filmlokaties van de clip van WHAM werden wederom gebruikt, hoe kan het ook anders gezien het origineel ook in de mooie Zwitserse Saas Fee werd opgenomen.





Dat de Japanners geweldig konden kopiƫren wisten we al. De meidengroep Foxxi misQ dacht wat anderen kunnen, dat kunnen wij ook maar dan in het Japans.






Er zijn uiteraard meer vertolkingen te vinden en te horen op internet, maar deze vond ikzelf de moeite waard. Prettige Tweede Kerstdag!



Bookmark and Share

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wham - Last Christmas ?!? Jammer dat er hier geen kots-smiley is!!!

Anoniem zei

Ik vind de versie van WHAM ook erg mooi ... waar zijn de smileys?

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)