Vandaag is het Wereldarmoededag, dit houdt in dat in meer dan honderd landen wereldwijd mensen opstaan tegen armoede. In Nederland wordt de actie gelanceerd door EEN. Er zullen naar verwachting ruim 60 miljoen mensen gezamenlijk op staan tegen armoede, dat is iets meer dan één procent van de wereldbevolking. Aan de andere kant is nog nooit eerder zo'n massale actie tegen armoede georganiseerd.
Hoewel het een druppel op een hete plaat is, is het vooral een signaal naar de wereldleiders die hopelijk zijn effect zal hebben?
Op zondag, 19 oktober vragen kerken en moskeeën aandacht voor armoede in de wereld en staan mensen gezamenlijk op tijdens de dienst.
Toch is de oplossing heel simpel, als het " rijke westen" maar ook de rijke landen zoals Saoedie Arabie, Verenigde Emiraten, Koeweit en meer, minder zouden consumeren, minder verspillen dan kon dat overtollige geld in de arme landen gestopt worden.
En als landen hun eigen armen eens eerst gingen helpen op een waardige manier i.p.v. meedoen en investeren in armenprojekten in het buitenland.... zou ook wat schelen. Want vaak wordt dit gedaan uit eigenbelang, de pole lijst van landen die het meest aan goede doelen schenken, en minder uit idealisme.
En geld sturen voor armen vanuit inzamelingsakties, loopt alleen de kans om in de verkeerde zakken terecht te komen. Het beste is om zelf een projekt op te zetten en mensen te leren zelfstandig te zijn, zichzelf te bedruipen. Geef ze niet een vis maar leer ze vissen..........
Het gaat erom om dingen niet meer of minder te doen, maar anders..........
.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten